A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 yılına girilirken Avrupa Şampiyonası değerlendirmesi yaptı ve hedeflerinden bahsetti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 maçları öncesi verdiği özel röportajında değerlendirmelerde bulundu, eleştiriler yaptı ve hayallerine değindi.

Şenol Güneş, hayalinde dünya şampiyonluğu olduğunu ancak bazı gerçeklerin de farkında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hayalimde dünya şampiyonluğu var. Ama hayalcilik içinde bunu söylemem. Çünkü Türkiye'nin dünya şampiyonluğuna hazır olmadığını biliyorum. Kaplumbağanın Mekke'ye gitme çabası gibi, ben o yolda gitmeliyim, bu hedef için çalışmalıyım. Beklenti oluşturulmak isteniyor. Gelmişken şampiyon olalım, onlarla aynı fikirdeyim. Avrupa ve dünya şampiyonluğumuz zor gözüküyor ama hayalimiz o olmalı."

Türk futbol sistemindeki yanlışlara değinen Güneş, ekonomik, teknik, idari ve sportif yatırım anlamında eksiklerin bulunduğunun altını çizdi: "2002'de üçüncü olduk ama dünyanın üçüncü futbol ülkesi olmadık. Avrupa Şampiyonası finallerine katıldık. Gruptan çıkmak, yarı final oynamak isteriz ama benim doğrularım var. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın futbol olarak da kültür ve uygulama olarak da gerisindeyim. Aldığımız en iyi oyuncu, oranın en başarısız, dışlanmış oyuncusu. Onların oynatmadığı oyuncuyla onlara karşı yarışmak istiyoruz. Bu sistemde büyük yanlışlık var. 'İyiyim' dersem kendimi kandırırım. Türk insanına imkân ve zaman verilse başarırız diyorum. Biz imkânı ve zamanı yanlış kullanıyoruz."

Kaynak:goal.com