Öncelikle Andorra maçından bahseden Şenol Güneş, "Andorra geride kalan bir maç kaldı. Gol bulmaya yönelik doğruları bulmaya yönelik bir maçtı. Yarın güzel bir oyun ve golleri bulmayı bekliyoruz. Futbol ilginç bir oyun. İzlanda'nın Moldova maçını izledim. Gole kadar pozisyonları yoktu. 30. dakikada ilk pozisyonları gol oldu. Biz de Andorra karşısında çok kaçırdık. Bunlar olabiliyor’ dedi.


İdeal 11’e ulaşamadıklarını vurgulayan Şenol Hoca, ‘’Bu takım oynayarak, gelişerek ve yarışarak bir kadro haline dönüşmeye çalışıyor. Gidenler olabilir, yeniler gelebilir. daha İdeal 11'i sahaya sürmüş değiliz. Fransa maçındaki oyunu ve güveni her maçta yaptığımızda konuşmaya gerek yok’’  ifadelerini kullandı.
 

‘’OYUNCULARIMIZDA REHAVET YOK’’

Şenol Güneş oyuncularıyla ilgili değerlendirmesinde, ''‘’Oyuncularda rehavet yok. Çok da iştahlıydılar. Kazanmak için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Daha Sezon başını oynuyoruz. Form grafikleri ve maç temposu daha sonra çıkar. oyuncuları görüyoruz. Başarılıysa devam, değilse değişiklik yapacağız. tabii Kazanmak için kadro yapacağız. Buraya gelen oyuncularda sorun yok. Bir tek Emre Belözoğlu'nun ufak sıkıntısı vardı belinde bir spazm ama o da çok engel bir durum gözükmüyor. Bütün oyuncularımız hazır. Yarın kimlerin sahada olacağı belli olacak’’ şeklinde konuştu.
 

’TARİHE TAKILI KALMAMAMIZ GEREKİYOR’’ 

Tecrübeli teknik adam, geçmişe takılı kalmanın doğru olmadığını söyleyerek. ''’Tarih her gün yeniden yazılıyor. Moldova takımı iyi bir takım. Tarihe takılı kalmamamız gerekiyor. Daha önceki maçlara bakarak yarın ki maçı incelemek yanlış olur. Biz kendimizi kazanmak için sahaya hazırladık ve rakibimize saygı duyuyoruz... Sahada futbol oynanacaktır. Maçın sonucu bilemiyoruz. Kazanmak için oynayacağız. Moldova'nın emeklerine saygı duyuyoruz. Grupta avantajlı duruma geçmek için kazanmalıyız’’ dedi.
 

‘’KİMSEYE HAİNLİK YAPMAK İSTEMİYORUZ’’

 Şenol Güneş şu sözlerle konuşmasını tamamladı: ‘’Sağ olsun bütün Türkiye yanımızda. bize destek oluyorlar  Kimseyi utandırmak kimseye hainlik yapmak istemiyoruz. kısaca Yorgun olduğumuz bir gerçek tabii. Fransa ve İzlanda ile ortak gidiyoruz. Olumsuzluk yok, takımımıza inanıyoruz. İyi oyun bekliyoruz. İyi oyun olmasa da kazanmak istiyoruz.

Tüm oyuncularımdan memnunum. Ama iyiyiz derken en iyiyiz demiyoruz. Biz daha da üstüne koyacağız. Fransa'yı yenince dünya 1.'si olmuyorsunuz. bunu da gördük, Bütün oyuncular futbol oynamak istiyor ve maçı kazanmayı hedefliyoruz."

Kaynak: ASİST ANALİZ