Ne iş yaptığınız önemli değil, hangi işi yaparsanız yapın ülkede yaşanan olaylar yüzünden güne mutsuz başlıyorsunuz. Acıların son bulmasını diliyoruz. Kombine alarak takımımıza destek olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene yine şampiyonluğu kovalayan ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaya çalışacak bir Beşiktaş olacak.

Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Özgürlükten yanayız. Şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağız. Sorun ve mazaret üretmeden yola çıkacağız. Başkan ve yönetim kurulu, iyi işler yapmasaydı geçen sene başarılı olamazdık. bazı konularda kızgınım. Bu benim hatam da olabilir. Başkanı ve yönetimi suçlayan biri olmadım, olmam da.

Gökhan ve Adriano niye alındı’ demedim. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Güneş, Orman'ı yaktı" gibi başlıklar bize yakışmıyor. Fikret Orman, Türkiye'nin en iyi başkanıdır. Güneş de Orman da bize lazım. Fikrimi düşüncemi geri almak gibi bir durum yok. Söylediklerimi tekrar izledim. Başka yere kaydırıldığını gördüm. Sözlerimde o kadar güzel sözler var ki onlar kullanılmadı. Halbuki çok güzel konulara değindim. Galatasaray ve Trabzonspor'a neden transfer yaptın diye suçlamadım. Öyle bir hakkım da yok.

4 oyuncunun gitmesiyle ilgili genel ifade kullandım. Başarılı olan takımda sadece oyuncular değil personel de önemli. Bu kadar başarı sağlayan oyuncu neden gitsin? diye düşünüyorum. Başarıyı getiren oyuncunun gitmesini neden istiyeyim. Başkan, Mario Gomez ve Jose Sosa'nın gitmesinden memnun mu? Hayır değil. Ekonomik açıdan doğru olabilir. Yönetimi suçlamıyorum. Başkan transfer için Londra'da şu an. Geçen sene de transferler geç gelmedi mi? Bunu mazeret olarak kullanmayız. Sözlerimin başka yerlere çekilip başkana karşı kullanılmasına izin vermem. Başkan istifa edecekmiş, Şenol Güneş istifa edecekmiş. Yok ya, bu kadar kolay mı? Başka bir şey istiyor musunuz.

Gitmemi isteyenlere söylüyorum en az 1 yıl buradayım. Takımımı seviyorum. Başarısı için çalışıyorum. Rakiplerimiz olmazsa biz bir hiçiz. Onlar olduğu için biz varız. Rakiplerimize saygı duyacağız. Eleştiriyi yıkmak için değil yapmak için kullanalım. Takımımın başarısı için çalışıyorum. Planımız içinde Sosa'nın gitmesi yoktu. Milan, Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor. Oyuncumun başarısını taçlandırmasını isterdim.  Ben oyuncunun yerinde olsam, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımda oynamak isterim.

Sosa ilk idmana geldiğinde iyiydi. Sonra bir ara kötü oldu. İyi olsa belki kupa maçında kadroya koyacaktım. Yaptığı mesleğine de saygısızlık. Alexis ve Milosevic, son idmanına çıkıp gitti. İkisine de teşekkür ederim. Atiba, Sosa, Oğuzhan değişmez üçlümüzdü. Şimdi başarı için yenisini deneyeceğiz, yeni bir arayış, bakacağız. Fiyatı uygun birini bulursak alırız, olmazsa devre arasında alırız, transfer böyle bir şey yani. Jose Sosa gitmek istiyordu, giderken de mutluydu. Bizim için kayıp oldu. Sosa başarılı olmasaydı Milan'a gider miydi? Başarılı olması bana sorun oldu şimdi. Burak Yılmaz da öyleydi, Trabzon'dan gitti. Nasıl sistem bu ya? Ben kulübün bir çalışanıyım. Fikrimi söyleyeceğim. Başkan şartlar uygunsa yapar değilse yapmaz. Bu kadar basit bir denklem.

Fikret Orman ile aramızda bir sorun olmadı. Fikir ayrılığımız olsa da biz birbirimizin başarılı olmasını isteriz. Başkana aktarılanla, izlediğinin farklı olduğunu biliyorum. Başkanın üzüldüğünü biliyorum. Biz bir bütünüz. Böyle bir şeye vesile olduğum için üzgün ve kızgınım. Başkana ve Beşiktaş’a hizmet için buradayım. Mario Gomez ve Jose Sosa bize katkı yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gitmelerini istemezdim. Stoper sorunumuz geçen seneden beri devam ediyor. İstediğimiz kalitede oyuncuyu alamadık.

Kalecilerden memnunum. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri ve Tolga iyi. Tolga'nın avantajı Türk ve takım kaptanı olması ancak oynama garantisi vermiyor. Biz her halimizle Süper Lig’e hazırız. Eldeki kadroyla ligde yarışırız. Şampiyonlar Ligi'nde ezilmek istemiyorum..Kadroya takviye şart. Şampiyonlar ligi maçı sonrası derbi olacak. Bu tempoyu kaldırmamız lazım.

Oyuncu bir maçta oynamadı diye kötü oyuncu sayılmaz. Başka bir maçta oynar. Sürekli değişikliler olacaktır. Belhanda ve birkaç oyuncu var ama alternatif bunlar. İnşallah yeni transferler olacak. Genç oyuncularımıza değer veriyorum ama üst seviyede oynayabilecek durumda değiller şu an. Şampiyonlar Ligi için liste yaparken de sıkıntı çekiyoruz. Bunları konuşacağız. Düzeltilmesi için uğraşacağız. Gördüğümüz sorunları söylediğimiz zaman bu suçlama olarak alınmasın. Biz sorunları yine söylemeye devam edeceğiz.

Oyuncuların kendini bir mevkiye şartlandırmaması lazım. Çoğu zaman sabit mevki dışında oynamak istemiyorlar.