Stefan Kuntz'un açıklamalarından önemli yer şöyle;

"Takım arkadaşlarımı, stadyumları, anılarımı, eski fotoğrafları, Ayasofya'yı, Galata Kulesi'ni, boğazı, Türk yemeklerini özlemişim."

"İlk etapta bizim konsantrasyonumuz Cebelitarık maçına olacak. Öncelikle bu karşılaşmadan istediğimizi almak istiyoruz. Bu karşılaşmayı geride bıraktıktan sonra aynısını Karadağ maçında da yapacağız."

"Çok fazla geçmişe gitmek istemiyorum. Kendimce analiz yapmak istiyorum. Bunların sonucunda çıkarttığım şu: Özgüven en üst noktada değilmiş aynı zamanda mental güç de yüksek değilmiş."

"Burada özgüven hususu çok önemli. Eğer özgüven sıkıntısı yaşıyorsanız, takım arkadaşlarınızdan destek alırsınız. Takım ruhu üzerine çok çalıştık bu konu özelinde. Letonya maçında bu çalışmalarımızın sonucunu aldığımızı düşünüyorum. Letonya maçındaki o galibiyetin üzerine bir şeyler inşa etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Letonya maçında aldığımız 3 puanın sıradan bir 3 puandan çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum."

"İlk öncelikle Cebelitarık maçını kazanmalıyız. İkincisi ne kadar gol atabiliyorsak, onu atmalıyız. Atacağımız her gol rakiplerin üstünde baskı oluşturacaktır. Bu doğrultuda ilerleyip düşüneceğiz"

"Ekibimiz şekillenmeye devam ediyor. Tuğberk hoca bizimle bir işbirliği düşüncesinin sonucu olarak burada. Kendisini 2 maç için ağırlıyoruz. Bahsettiğim gibi 2 maçlık bir süreç."

"Bildiğiniz gibi bir önceki kadroda 26 kişi açıkladık. 3 oyuncu ilk maçta cezalıydı dolayısıyla böyle bir düşüncede bulunduk. Ama benim kadro açıklama yaklaşımımı bilmek isterseniz genelde 20 oyuncu ve 3 kaleci... Takım ruhu için bu sayının doğru olduğuna inanıyorum."

"Geçen açıkladığımız kadrodan şimdi olmayanlara bakarsak Serdar Aziz ve Yusuf var. Serdar'ın gözünde sakatlık vardı. Yusuf'un durumuyla ilgili hem kendisiyle hem hocasıyla konuştum. Bazen oyuncular tam olarak neden aday kadroda olmadıklarını anlayamıyorlar. Bana göre Yusuf'un takımında oynadığı zaman milli takıma da faydalı olacaktır. Son zamanlarda takımında çok fazla süre alamadı. Milli arayı değerlendirip, takımındaki yerini geri kazanıp, bize mart ayındaki maçlarda katkı sağlayacağını düşünüyorum."

"İki oyuncunun durumunu farklı ele almak lazım. Sinan ile ilgili kararımızı kaleci antrenörümüzle birlikte verdik. Sinan, ayaklarını Uğurcan ve Altay'a göre daha iyi kullanan bir profil. Bu nedenden dolayı onu kadroya dahil ettik. Altay'ın da sakatlığı bulunduğundan dolayı Beşiktaş'tan da Ersin'i ümit milli takımdan kadromuza aldık."

"Kenan Karaman konusuna gelelim. Kenan merkez santrfor oynayan bir oyuncumuz. Ben kendisini çok tutkulu bir oyuncu olarak tanımlayabilirim. Parmağı kırıldığı dönemde bize gelip milli takım için oynayıp katkı sağlamak istediğini söyledi. Kendisini bu yaklaşımından dolayı çok beğendim. Kenan her şeyini sahada verip, topun bizde kalmasını sağlayacak bir oyuncu."

"İrfan konusu hakkında hocası Vitor ile görüşmemiz oldu. O görüşmeler neticesinde bizim kararımız bu yönde oldu. Getafe'den Enes Ünal, Everton'dan Cenk Tosun... Kapı kimseye kapalı değil. Yeter ki iyi performans sergilesinler. Herkes mart ayı için kendisinde şans görebilir."

KAYNAK: TRT SPOR