Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde;

"Türkiye'de ve. yurt dışında birçok stadyumu ziyaret ettim, oyuncularımı izledim. Oyuncularımın güçlü ve zayıf yanlarını görmek için onlarla iletişim kurmam gerekiyor. Yeni bir sayfa açmak, insanların ne yapmalarını gerektiğini göstermek için yeni bir fırsat bu. Bazı değişiklikler yaptık. İlk stres testimiz gelmiş durumda. Kim kaleye geçecek, kim oynayacak, kim yedek olacak... Bunlara hazır olmalıyız." 

"Norveç maçı için taktik planımı futbolcularıma anlattım ve 'Bu taktikte oynayabilir misiniz? Rahat mısınız?' diye sordum. Bunları konuşup, çalıştık. Dürüst olmak gerekirse bu ilk kadromuz. Ama buradakilerin yeri garanti değil elbette. Takımda olmayıp da daha sonra takıma dahil olanlar olacaktır ileride... Genç ve yaşlı oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım." 

"Norveç'teki eksiklerin avantaj olmadığına vurgu yapan Kuntz, "Yerlerine oynayacak isimler kendilerini göstermek isteyecek, şevkle oynayacak, bu tehlikeli bir durum. Norveç'in kalitesinde düşüş olacağını düşünmüyorum. Bazı pozisyonlarda değişim var ama odaklandığım şey kendi takımımın sahada iyi bir performans çıkarması."

"İki genç, bir deneyimli kaleci aldım. Kaleci antrenörleri, kaleciler konusundaki izlenimlerini paylaştı ve bunun sonunda nihai kararı verdik." 

 "Bir şeylerin olumsuz olacağı konusunda büyük bir kaygım yok. Yeni bir başlangıç fırsattır, sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Norveç maçından sonra da hiçbir şey bitmiş değil. Bu küçük şansa da sarılmalıyız. Şu anda kendimi Türk futbolunu değerlendirme konumunda görmüyorum. Bu dört maçın ardından incelemelerde bulunacağız, ligdeki teknik direktörlerle görüşeceğiz. Bunun ardından konuşabiliriz." 

KAYNAK: NTV SPOR