A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde grubun zayıf ekibi Andorra karşında çok zorlanmasına karşın kazanmayı başararak tüm Türkiye’yi sevince boğdu. 9 puanla güne başladığımız gruptaki rakiplerimiz İzlanda ve Fransa’nın maçlarını kazanıp puanını 12’e çıkarmasının ardından hata yapma lüksü olmayan Ay-yıldızlı ekibimiz 88’de Ozan Tufan ile 3 puanı kurtarmayı başardı..

5 yıl sonra İstanbul’da maça çıkmanın heyecanı ve coşkusu ile sahaya çıkan milli futbolcularımız 90 dakika gol için büyük çaba sarf etti. Oysa öyle net pozisyonlarımız da vardı ancak topu ancak son bölümde ağlarla buluşturabildik.

OZAN TUFAN GİRDİ, İŞİ BİTİRDİ

İkinci yarıda da baskımızı sürdürdük. Rakip Andorra’yı adeta bunalttık. Rakibin enteresan ofsayt taktiğinde kaleci ile karşı karşıya kalan Çağlar Söyüncü şık bir aşırtma yaptı. Ancak kaleye giden topu son anda Liman çıkarmayı başardı.

Bu kadar çabalamanın sonucunu almamız gerekiyor. Teknik direktör Şenol Güneş galibiyet için tüm kozlarını sahaya sürdü. Gol de 2. Yarıda Umut Meraş’ın yerine Ozan Tufan’dan geldi. 88. Dakikada Yusuf’un kullandığı kornerde topa iyi yükselen Ozan Tufan, Milli Takımımız’a zaferi getiren isim oldu.