Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’nde önceki gün yapılan test sonuçları, dün açıklandı.

Beştepe Tesisleri’ni karantinaya alan Başkent ekibinde, 33 yaşındaki Senegalli futbolcu Ricardo Faty’nin koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Akşam'da yer alan habere göre; Hemen hastanede tedavi altına alınan genç oyuncunun ailesinin de karantina altına alındığı ifade edildi. Aile bireylerine de test uygulandığı belirtildi. Bu gelişmelerin ardından sezon hazırlıklarına başlayacak olan MKE Ankaragücü'nde diğer oyuncuların da tedirgin olduğu dile gitiriliyor. Sadece kalecilerin çalışmasına izin verilen tesislerden, kalecilerin de ayrıldığı bilgisi yer alıyor. Bugün tekrar çalışmak için tesislere çağrılan oyuncuların nasıl bir tutum takınacakları merak konusu.

Öte yandan haberin duyulmasının ardından Ankaragücü Kulübü’ne ve Faty’ye spor camiasından ‘Geçmiş olsun’ mesajı yağdı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm takımlar mesaj yayınladı.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, futbolcuların tedirgin olduğunu ve maç oynamak istemediklerini dile getirdi.

Radyospor’a konuşan Başkent ekibinin başkanı Mert şu ifadeleri kullandı; "Pozitif çıkan oyuncumuz lige ara verildikten sonra sadece 2 kez markete gitmiş. Diğer futbolcular da tedirgin oldu. Maç oynamak istemiyorlar. Sadece bizimkiler değil, diğer takımlardan da bunu duyuyoruz. Büyüklerimizin alacağı karara saygılıyız ama bizim elimizde olsa maçları oynatmayız" 

Kaynak: Mynet Spor