Mustafa Reşit Akçay'ın açıklamaların bir kısmı şöyle;

Verilen ara sonrası liglerin erken başlatıldığı fikrini savunan Mustafa Reşit Akçay, "Bize sunulan programın gereğini yaparız. Üç test geçirdik, sonra da ortamın fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı duruma gelmesini sağladık. Geldiğimiz nokta itibarıyla maçlara uygun bir şekilde hazırlandık." diye konuştu.

 Liglerin 12 Haziranda başlayacak olmasının adil olmayacağına vurgu yapan Mustafa Reşit Akçay, "Adil olmayacaktır çünkü eşitlik söz konusu olmadı. Bazı takımların koronavirüsten etkilenen 5-6 oyuncusu, bizim bir oyuncumuz, öbürünün 3 oyuncusu, çalışanı, yöneticisi oldu. Artı hepimizin psikolojisi farklı hale geldi. Şampiyonluk mücadelesi içerisindeki 6-7 takımın motivasyonu başka bir şekle, alttaki takımların motivasyonu başka bir şekle dönüştü." yorumunu yaptı.

"Ligin tescil edilmesi ve küme düşmenin kaldırılması bizim beklentimizdi, adil olandı. Şampiyonun belirlenmesiyle ilgili yüksek baskının oluştuğu bir ortamda federasyonun böyle karar almasını çok da yadırgamıyoruz. Ancak lig sonunda küme düşmenin kalkmasıyla ilgili isteklerin çok adil bir şekilde düşünülmesi gerekir. Federasyon şu anda bunu reddetti. Saygıyla karşılıyorum. Çünkü güven duygusunun kaybolabileceği, rekabetin adil olmayacağı endişeleri onlarda, takımlarda, oyuncularda oluşabilirdi. Bunu şu anda ortadan kaldırmış olması güzel. Yıl sonu itibarıyla düşmenin kalkması ve ligin yeni sezonda 21 takımla oynanmasının sağlanması da beklentim arasında. Yani artık bizler çarşamba-pazar oynamayı öğrenmeliyiz. Federasyonun küme düşmeyi kaldırma konusunu bir daha gözden geçirmesini bekliyorum. Bu daha adil olacak gibi geliyor." dedi.

KAYNAK: AA