YÜZÜK SAHİBİNİ BULDU!
Nba final serisi 7. maçı bu sabaha karşı saat 03:00'da Golden State Warriors'un ev sahipliğinde Oracle Arena'da oynandı. Normal sezonda evinde sadece Boston'a yenilen Golden State Warriors play-off'larda iki kez oklohoma city thunder'a ve iki kez de Clevland Cavaliers'a  yenildi. Maçı 93-89 kazanan Cavs tarihinde ilk kez Nba şampiyonu oldu.



Maç hem Clevland hem Golden State hem Steve Kerr hem de Lue için ap ayrı anlamlar taşıyordu.Nba final serisinde tam 32 takım 3-1 geriye düştüğü seriyi çevirememişti.Aynı zamanda Clevland Cavaliers'ın tarihinde hiç şampiyonluğu bulunmuyordu. Lebron James önderliğinde her iki tabuyuda yıkan Clevland ilklere imza atarak şampiyon olmayı başardı. 
Maçın Steve Kerr açısından önemi ise Nba tarihinde çaylaklık döneminde üst üste 2 yıl şampiyon olan 2. koç olabilmekti. Fakat hem şampiyonluk sevincini hemde kendi kariyeri adına mükemmel başarı fırsatını değerlendiremedi.

MVP  KING LEBRON !
Final serisinde tripple double yaparak şampiyonluğu Clevland Cavaliers'a getiren Lebron james 3. kez Nba finallerinin en değerli oyuncusu seçildi.

Clevland Cavaliers'ta Lebron James 27 sayı,11 asist,11 ribaund Kyrie İrving 26 sayı 6 ribaund 1 asist Kevin love 9 sayı 14 ribaund 1 asistle mücadele etti.
Evinde şampiyonluğu kaybeden Golden State Warriors'ta ise normal sezon Mvp'si Stephen Curry 17 sayı 5 ribaund 2 asistte kaldı. Draymond Green 'in 32 sayı 15 asist 9 ribaund'luk muhteşem  performansı galibiyet için yeterli olmadı.

SPORUNDİBİ.COM
HALİS SEVİNDİR.