NTV Spor'un haberine göre, Durant'in kararını Los Angeles'taki yazlık evinde öğrendiğini söyleyen LeBron,"Evimde bir barbekü partisi yapıyorduk ve Durant'in kararını orada televizyondan öğrendim. Açık söyleyeyim ilk tepkim"vay be" oldu" diye konuştu.

NBA'in dengelerini değiştirmesi beklenen bu kararı her basketbol izliyicisi gibi karşıladığını dile getiren James,"Basketbolu takip eden ortalama bir seyirci nasıl tepki veriyorsa öyle tepki verdim. Ben Durant'in kararının ligimiz için harika olduğunu düşünüyorum. NBA rekabetçi bir yer ve lig her sene büyümeye devam ediyor. Bu karar da bu büyümenin farklı bir parçası" dedi.

Kendisinin 2010'da Cleveland'ı bırakıp Miami'ye gidişinin şimdi Durant'in Golden State'e gidişiyle kıyaslanmaması gerektiğini belirten LeBron"Kararların hepsi farklıdır. Benim Miami'ye gidişim ve Durant'in Golden State'e gidişi de çok farklı kararlar. Aynı şekilde Shaq'in Orlando'dan Los Angeles'a geçişi ya da Michael Jordan'ın Chicago sonrası basketbola Washington'da dönmesi de bambaşka tercihler" diye konuştu.

"Oyuncu düşünür ve bağımsız karar verir" diyen LeBron, Durant'in eleştirilmemesini söyledi.

LeBron James, 2010 yılında karar adı verilen ve canlı yayınlanan bir televizyon programında Miami Heat'e transfer olduğunu söylemiş ve Cleveland taraftarının büyük tepkisi çekmişti.