NBA’de Finaller devam ediyor ancak çoktan ligde kalan 28 takım adına yaz dönemi kadro planlama çalışmaları başladı. Bu 28 takımın içinde 1 tanesi var ki, 2018 yazı için çalışmalara 2017 Haziranında başladı. Los Angeles Lakers, geçen Haziran ayında Nets ile yaptığı takastan bu yana 2018 yazında iki maksimum kontratlık maaş bütçesi boşluğu açmaya çalışıyor ve bu çalışmalarının karşılığını almaya başlayabilir gibi gözüküyor.

ESPN’in önde gelen muhabirlerinden Adrian Wojnarowski, dün bu yaz serbest kalacak Oklahoma City Thunder'lı Paul George ile Cleveland Cavaliers'ın yıldızı LeBron James’in Los Angeles Lakers‘a katılma konusunda birbirleriyle bir takım konuşmalar gerçekleştireceğini söyledi. Bu ikilinin aylardır önümüzdeki sezon Los Angeles Lakers forması giymek istediği belirtiliyordu. Hatta King James'in eşi Los Angeles'ta oturmak istediğini belirmişti.

“Paul George için en ilginç senaryo LeBron James ile Los Angeles’ta birleşmesi olarak duruyor” diyen Adrian Wojnarowski, “Çünkü sadece Paul George’u almak Lakers’ı şampiyonluk adayı yapmaz. Ancak LeBron James’in Los Angeles’ın kapısından girmesi her şeyi değiştirir ki hem James hem de George için gerekli maaş boşluğunu oluşturmak Lakers için son derece kolay gözüküyor. Bu oyuncular Temmuz ayına geldiğimizde birbirleriyle bu konuda görüşme hatta görüşmeler gerçekleştireceklerdir.” sözlerine yer verdi.

Los Angeles Lakers’ın iki oyuncuyu da çok uzun zamandır istediği biliniyor. Los Angeles ekibinin LeBron için Sixers, George için Thunder ile çekişmesi bekleniyor.