Paul Millsap sezon sonunda opsiyonunu kullanarak serbest kalmış ve geçtiğimiz gün Denver Nuggets ile 3 yıl 90 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Son dört sezondur Hawks forması terleten tecrübeli forvet, takımdan ayrılmasının ardından ilk kez konuştu ve önemli bir noktaya değindi.

Millsap, Atlanta Hawks’ın kendisine yeni bir kontrat teklifinde bulunmadığını belirtirken, “Oldukça basitti. Denver benimle görüşmeye geldi, zaten yıllardır bir ilgileri bulunuyordu. Bunu biliyordum zaten. Geldiler, sunumlarını yaptılar, beni gerçekten istediklerini açıkça ortaya koydular. Son kararımı görüşmelerden sonra beni çok isteyen takım ve Atlanta arasında vereceğimi kendime söylemiştim. Hawks ise başka bir tercih yaptı ve bana teklifte bulunmadılar. Bu yüzden karar vermek çok kolay oldu, Denver’a gidiyordum” sözleriyle duruma açıklık getirdi.

Dört kez All-Star yıldız Atlanta ekibinin bu kararından üzgünlük duymuşa benziyor.

“Kesinlikle hayal kırıklığına uğradım. Onlar için bundan daha önemli olduğumu düşünüyordum ama değilmişim. Ancak artık bunların bir önemi yok, gittiğim takımdan ve verdiğim karardan memnunum. Denver’da işe koyulmaya hazırım.”

Millsap ile ilgilenen diğer takımlar Timberwolves ve Suns, görüşmeleri iptal ederek yıldız oyuncuyu takıma katma yarışından erken çekilmişlerdi.