NBA’deki 30 takımdan 14’ü, ligin havuzdaki parasından hakkını almadan önce 2016/17 sezonunda para kaybetti. Bu paylarını alan takımlardan 5’i zararını kapatmış olurken, 9’u hanesine eksi yazmaya devam etti.

Yeni imzalanan büyük televizyon hakları satışına rağmen zarar eden kulüplerin durumu ile en karlı takımların arasındaki büyük fark, 28/29 Eylül tarihlerinde yapılacak takım sahiplerinin de katıldığı toplantıda masaya yatırılacak.

Paylarını aldıktan sonra dahi zarar eden 9 takım şu şekilde sıralandı: Atlanta Hawks, Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Memphis Grizzlies, Milwaukee Bucks, Orlando Magic, San Antonio Spurs ve Washington Wizards.

En çok para kaybeden takım 45.1 milyon dolarla Detroit Pistons olurken, Nets 44.3 milyon dolar ile Pistons’ın en yakın takipçisi oldu.

Ligde geçtiğimiz sezon en çok kar eden takım 115.4 milyon dolar ile Los Angeles Lakers olurken, Golden State Warriors 91.9 milyon dolar ile Magic Johnson’ın takımını takip etti.

Bir takım sahibi, ESPN’e şikayetini “Küçük pazar takımlarına lig yönetimi tarafından daha iyi yönetilmemiz gerektiği, bu şekilde para kazanabileceğimiz söyleniyor. Ancak büyük pazar takımları kötü yönetilip yine de kar edebiliyorlar” sözleriyle dile getirdi.