Ömer şu açıklamaları yaptı: “Geçtiğimiz yıl tüm sezon hem benim için hem de vücudum için çok kötüydü. Bu yüzden bu yaz vücudumu daha iyi bir hale getirmek ve sezona hazır bir şekilde başlamak için Türkiye milli takımına gittim. Daha iyi olmaya ve tüm sakatlıklarımın geçmesine odaklandım.

Geçtiğimiz sezon iyi değildi. Aralık ve Ocak aylarında biraz daha iyi hissettim ama sonra tekrar sakatlandım. Tüm yıl boyunca %100 hissetmedim. Belim, calfım sakattı ve sonra da bileğim döndü. Tüm bu şeylere rağmen oynamaya çalıştım. Ama sakatlıklar bitmek bilmedi. Bu yüzden daha güçlü olmaya odaklandım, bu sayede bu tip problemlerle bir kez daha karşılaşmayacağım. Tüm yaz sağlıklı olmak için çalıştım. Şu anda harika hissediyorum, geçtiğimiz yıldan oldukça iyiyim. Bence bu sezon başlarken bana yardımcı olacaktır.”

NBA’deki yedinci yılını geçiren Ömer, daha iyi bir form grafiğine sahip olduğunu düşünüyor ve hem bunun hem de daha sağlıklı olan vücudunun Alvin Gentry’nin tempolu sisteminde daha iyi oynamasını sağlayacağına inanıyor. Ömer bunu şöyle açıkladı: “Tüm sakatlıklarımı atlatmaya ve daha iyi duruma gelmeye çalıştım çünkü oynadığımız tarz, öncekilerden çok daha hızlı. Geçtiğimiz yıl ağzımda kötü bir tat bıraktı, bu yüzden bunu değiştirmek için sıkı çalışıyoruz.”