Eski Euroleague ve NBA oyuncusu, 2009’da da San Antonio Spurs’ün formasını giyen Mensah-Bonsu, son dakika haberini SLAM’de yer alan açıklamalarında kendisi verdi.

“Bu yıl gerçekten tekrar sahalara dönmek ve oynamak istiyordum fakat bir anda Spurs’ten telefon geldi. Garipti çünkü Oyuncular Birliği’nde kalacağım ya da oynamaya geri döneceğim seçenekleri arasında birine karar verecektim. Oyuncular Birliği’ndeki işimi sevsem de oynamaya daha çok meğilliydim. İnsanlar da bana sürekli ‘Bu oyunu hala seviyorsun ve oynamaya hala isteğin varsa bunu yapmalısın’ diyordu. Geri dönmediğim takdirde içimdeki bu boşluk dolmayacaktı. Bu yüzden oynamayı ciddi olarak düşünüyordum.”

“Bir anda telefonum çaldığında ‘Birilerin bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor’ dedim. Bütün şeyleri aynı persperktife koyuyorum. Saha içindeki oyuna olan etkimin, artık oyunun farklı bir tarafında olacağını düşünüyorum.”

Mensah-Bonsu geçen yıl boyunca NBPA’nın (Ulusal Basketbolcular Birliği) bölge temsilcisi olarak görev yaptı ve birden farklı yolla tecrübe kazandı.

“Kariyerim bittiğinde şanslı bir biçimde Oyuncular Birliği’nde görev aldım. Benim kucağıma düşen bu iş birçok oyuncunun başına gelmiyor. Bu yüzden bütün bir resme bakma imkanım oldu. Bu pozisyonda olmak için şanslı olduğumu biliyorum.”

“Birlikteki yılım çok iyi geçti. Çok şey öğrendim ve yıllar içerisinde daha fazla şey öğreneceğimi seziyordum ancak San Antonio Spurs gibi bir takımda bu pozisyonda bir iş kucağınıza düştüğünde buna atlamalısınız. Sonuçta olan da bu.”