LeBron James karşılaşmayı 35 sayı - 15 ribaunt - 9 asist ile tamamladı ve Boston Celtics deplasmanından 87-79’luk zaferle dönülmesinde başrol oynadı.
İlk kez bir tarafın farklı kazanmadığı, düşük skorlu geçen ve bir deplasman ekibinin zaferiyle biten maçta "Kral" James, 48 dakikanın tamamını oynadı, dördüncü çeyrekte 12 sayı attı ve üst üste altıncı 7. maçından da galibiyetle ayrıldı.

James bu sezon kariyerinde ilk kez 82 normal sezon maçının tamamında oynamıştı, şimdi o sayı playoff maçlarıyla 100’e tamamlanmış durumda ve en az dört maç daha NBA Finali’yle eklenecek.

Yazın serbest kalacak James, bir başka zaferle büyük kararını bir ay daha ertelemiş oldu.

Cleveland’da James’i destekleyen kadro pek de etkileyici sayılmaz fakat bu maç “iş gördüler:” Jeff Green 19, JR Smith 12, Tristan Thompson 10 sayıyla oynadı.
Boston’da Tatum 24, Horford 17, Morris 14 sayı ve 12 ribauntla oynadı. Jaylen Brown 14 sayı eklerken Rozier ve Smart 4’er sayı da kaldı. Bu ikilinin 3/24’lük şut yüzdesi Celtics’in tam anlamıyla canını yaktı.

Bitime 6:41 kala Tatum’ın LeBron üstünden yaptığı smaç ve sonrasındaki üç sayısıyla 72-71 öne geçen Celtics o an coşsa da bu beş dakikadan uzun süre boyunca atacakları son basket olacaktı. Cavs 15-2’lik bir seriyle maçı kapatırken Boston’ın hücumu da suskun kaldı.
Cavaliers, üç yılda ikinci şampiyonluğu için karşısına çıkacağı rakibi bekliyor!

Houston Rockets, Batı Finali’nin yedinci maçında Golden State Warriors‘ı ağırlayacak ve kazanan NBA Finali serisinin ev sahibi olacak.