Serinin 6. maçı bu sabaha karşı 04:00 da oynandı. Clevland Cavaliers Serinin 5. maçında sakatlanan Andrew Bogut'un eksikliğini fazlasıyla hisseden Golden State Warriors'a,öldürücü darbeleri pota altından vurdu.
1. çeyreğe hızlı giren Clevland Cavaliers oldu. İlk 5 dakika potasını sayıya kapatan Clevland maça 8-0 lık seriyle başladı. Golden State'in ilk sayılar çeyreğin bitimine 6:58 kala Stephen Curry'den geldi. Ezici oyununu kabul ettiren Clevland ilk çeyreği 31-11 önde kapattı.
2. Çeyreğe'de hızlı giren taraf Clevland oldu. Bir ara farkın 24 e çıktığı çeyrek'te Lebron James ve Kyrie İrving'in etkili oyunuyla farkın kapanmasına izin vermeyen Clevland,devreye 59-43 önde girdi.
3. çeyreğin son 6 dakikasında toparlanma belirtileri gösteren takım Golden State Warriors'tu. Stephen Curry'nin etkili oyunu,Klay thompson ve Barbosa'nın yardımlarıyla 3. çeyrek sonunda fark 9 a kadar indi.
Ama Clevland'ın kararlı oluşu kadar,Lebron James'in maçı kazanmaya olan isteği son çeyrekte Golden State'in tüm direncini kırmaya yetti. All-Star yıldız Lebron James 4 çeyreğin tamamında oyunu domine ederek maçı Clevland'a getirdi ve şampiyonluk şansını Oracle Arena'ya taşıdı.

Clevland'da Lebron James 41 sayı,11 asist 8 ribaund Kyrie İrving 23 sayı,Tristian Thompson 15 sayı 16 ribaund üretti.
Golden State Warriors'ta Stephen Curry'nin 30,Klay Thompson'ın 25 sayı'lık istatistikleri galibiyet için yeterli olmadı.
Serinin 7. Maçı Pazarı Pazartesi'ye bağlayan gece 03:00 da Oracle Arena'da oynanacak.

SPORUNDİBİ.COM