"Bir gol, rövanş için avantaj ama maçın hepsi demek değil" 

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, zor bir müsabaka oynadıklarını, rövanş maçının da aynı zorlukta geçeceğini söyledi. 

Akçay, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Danimarka'nın Midtjylland takımını 1-0 yendikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, deplasman anlayışlarının oturduğunu belirterek, "Bir gol, rövanş için avantaj ama maçın hepsi demek değil." dedi. 

Zor bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Akçay, "İyi organize olmuş, ligi açılmış ve 4 maçını oynamış bir ekibe karşı sahada ayakta kalmak önemliydi. Günümüzde müsabakalarda deplasman-iç saha anlayışı ortadan kalkıyor. Her takım, gücünü iki sahada da göstermek istiyor. Kazandığımız için mutluyuz ama her şeyden önemlisi bizim için lig." diye konuştu.

Akçay, rakibin hücumdaki uzun taç ve ölü top organizasyonlarının ciddi etki yarattığını kaydederek, "Karşı bir taktikle, iki kişiyi önde bırakarak karambol anlayışlarına sekte vurmaya çalıştık. Bunu da başardık diye düşünüyorum. Avantajımızı korumak için rövanş maçında en az onlar kadar mücadele etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.