Osmanlıspor küme düştü. Osmanlıspor'un Süper küme düşmesi kesinleşti. Kayserispor - Akhisarspor maçının ardından Süper Lig'de küme düşmesi kesinleşen 3.takım Osmanlıspor oldu. Akhisarspor, deplasmanda Kayserispor karşısında istediği skoru aldı ve buna göre Süper Lig'de küme düşen 3. takım Osmanlıspor oldu. Osmanlıspor'un Süper Lig'de küme düşmesinin ardından Süper Lig'de küme düşen takımların hepsi kesinleşti. 

Süper Lig'de hangi takımlar küme düştü?
Süper Lig'de 33. hafta maçları geride kalırken, Kasımpaşa deplasmanında mağlup olan Gençlerbirliği'nin küme düşmesi kesinleşmişti. Süper Lig'den düşen ilk takım ise haftalar öncesinden yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Karabükspor oldu. Karabükspor ve Gençlerbirliği ardından Süper Lig'de küme düşen 3. takım ise Osmanlıspor oldu. 

Osmanlıspor küme düştü mü?
Süper Lig 33. haftasında sahasında Beşiktaş ile karşılaşan Osmanlıspor, rakibine 3-2 mağlup oldu ve 33 puanda kaldı. Konyaspor ve Alanyaspor'un haftayı puanla kapatmasının ardından iki takım da ligde kalmayı garantilerken, haftanın son maçında Akhisarspor ise deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek ligde kalmayı garantileyen bir diğer takım oldu.

Osmanlıspor, Karabükspor ve Gençlerbirliği'nin ardından Süper Lig'de küme düşen üçüncü takım oldu. Hem Gençlerbirliği, hem de Osmanlıspor'un Süper Lig'de küme düşmesinin ardından Başkent'te büyük bir üzüntü yaşadı. Osmanlıspor taraftarları da Kayserispor - Akhisarspor maçını büyük bir heyecanla takip etmesine rağmen, Akhisarspor'un galibiyeti sonrası Osmanlıspor'un küme düşmesi kesinleşti.