Fenerbahçe’den ayrılık süreci, Osmanlıspor tercihinin nedeni, hedefleri ve Türk futboluyla ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Kamerunlu forvet Webo, hayranlarına mesaj yollamayı da ihmal etmedi.

“Ayrılık şok etti”

“Aslında ayrılık süreci hakkında konuşurken 2015 yılından söz etmeliyim. Annemi kaybettim ve gerçek anlamda çok ama çok zor günler geçirdim. Üstüne bir de Fenerbahçe’den ayrılmak hayatımda çok ciddi bir şok etkisine neden oldu. Hepsi kötü günlerdi ve geride kaldı. Şimdi mutlu olmak istiyorum, mutlu olmanın da geçtiği yol iyi oynamak ve goller atmak. Bunun için de elimden geleni yapıyorum, sonrasına tabii ki Allah karar verecek.”

“Fenerbahçe gibi olmaz”

“Bir forvet oyuncusu için Fenerbahçe’de oynamakla Osmanlıspor’da oynamak arasındaki en önemli fark şu. Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynarken çok kaliteli oyuncularla oynuyorsunuz. Evet burada daha genç ve kaliteli arkadaşlarımız var ama büyük takımda daha çok gol şansı yakalıyorsunuz. Buradaki zorluklar aynı değil. Uyum sağlamaya çalışıyorum. Fenerbahçe’den sonra bir takıma adapte olmak elbette ki kolay değil.”

“Osmanlı’yı seçtim çünkü…”

“Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra birçok takımdan teklif aldım. Aslına bakarsanız çok fazla yaşam şeklimi değiştirmek istemiyordum. Çünkü Süper Lig’i tanıyorum biliyorum. Tekrar söylüyorum Fenerbahçe’den ayrılmam benim için bir şoktu. Bunun üstüne hayatımda yeni ve fazla bir değişiklik olmasını istemedim. Bu yüzden Osmanlıspor’un teklifine ‘evet’ dedim. Ankara güzel, mutluyum, rahatım ama saklamaya gerek yok. İstanbul’da özlediğim çok şey var.”

“Federasyon ne istediğini bilmeli”

“Yabancı sınırının kalkmasıyla ilgili korktuğum en önemli şey; bu ülkedeki futbolun İngiltere’ye benzemesi. Dünyanın en kaliteli kulüplerine sahipler ama son dönemde milli takım düzeyinde kayıplar”

Yabancı sınırına sıkça takılan biri olarak kaldırılması sence Türk futboluna ne kattı, katacak?
“Yabancı sınırı benim için problemdi. Ancak ben bu olaya farklı bir gözle bakıyorum. Bence en önemli şey milli takımda oynayacak oyuncuların seviyesi. Korktuğum şey; yani hislerimin beni Türkiye’deki yabancı sınırının kalkmasıyla ilgili götürdüğü şey; Türkiye’nin İngiltere’ye benzemesi. Biliyorsunuz, bir milli takımları var ve son dönemde hiç ama hiç başarıları yok. Kupa kazanamıyorlar. Ancak ülke futbolu olarak baktığınızda, yani kulüpler seviyesinde bir numaralar. Türkiye için de önemli olan federasyonun ne istediği. Başarılar kazanan bir milli takım mı istiyorlar, yoksa kulüpler seviyesinde gelişmek mi! Takım seviyesine baktığınızda da evet yabancı sınırının kalkması elbette ki faydalı oldu. Çünkü kaliteli futbolcular geldi ve kulüplerin seviyesi de yükseldi.”

“Passolig geldi, ırkçılık bitti”

“Türk futbolunda bir gelişim olduğu doğru. İlk geldiğim zamanlarda daha kötüydü, ancak şimdi en azından sahalardan, statların zemininden bahsedebiliyoruz. Kaliteli yabancıların gelişi de etkili oldu bu gelişimde. Passolig uygulaması da bana göre önemli. Futbolcu olarak gözlemlediğimde genel anlamda daha sakin bir seyirci grubu var artık. Daha az şiddet var artık. En önemli değişim ise artık Türkiye’de futboldan konuşmaya başladık. İlk geldiğim zamanlarda hatırlıyorum. Maçlarda ‘Kullanmak istemiyorum o kelimeyi’ (Irkçılık’tan bahsediyor) yapılıyordu. Ancak şu an sadece futboldan bahsediyoruz. Bu çok önemli. Zaten ülke de gelişiyor.”

“EURO 2016’da iş hocada”

“Türkiye adına 2016’ya gidiş süreci biraz zor oldu, ancak dışarıdan görülen bir gerçek var ki Türkiye Milli Takımı’nda arkadaşlık çok iyi. Herkes farklı takımlardan geliyor, ancak sahaya iyi dost olduklarını yansıtıyorlar. Eğer hoca da herkesin teknik ve insani yönünü birleştirebilirse bence EURO 2016’nın flaş takımlarından biri Türkiye olacaktır.”

“En farklısı Yanal”

“Çok hocayla çalıştım Türkiye’de. Herkesin kendine göre temel felsefeleri var. Ancak bir sıralama yapmam gerekirse bu Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı olur. Bu isimlerin kendilerine özgü bir dokunuşları var takımlarına, farklılar. Ersun Yanal en farklısı. Teknik, teknolojik anlamda çok fazla bilgi sahibi. Ersun hocayla çalışıyorsanız her gün hazır olmanız lazım. Şimdiki hocam hakkında da birkaç şey söyleyebilirim. Mustafa hoca da bizim için çok iyi şeyler yapıyor ve bence başarılı olmayı hak ediyor.”

“Ndiaye yıldız oldu”

“Bu sezon çok kaliteli forvetler var. Eto’o, Van Persie, Gomez… Bu isimleri herkes biliyor, tecrübeleri ve kaliteleri ortada. Ancak benim için bu sezon fark yaratan oyuncu bizim takımımızdaki Badou Ndiaye oldu. 9 gol attı ve gerçekten çok kaliteli bir oyuncu.”

Van Persie’nin oynamadığında kızmasına ne diyorsun?

“Van Persie’nin durumu hakkında bir şey söyleyemiyorum, çünkü şu an orada değilim, oyuncuyu tanımıyorum ve neler yaşandığını bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey Fenerbahçe maç kazandığında ve gol attıklarında hâlâ mutlu oluyorum. İnşallah 2016 yılı herkes için iyi olur.”

Fenerbahçe’de kızgın olduğun kimse var mı?

“Kesinlikle kızgın değilim. Kalbimde bağlı olduğum tek bir takım var o da Fenerbahçe. Arkadaşlarımın hepsiyle hâlâ görüşüyorum.”

Bu sezonki Fenerbahçe’de oynasan kaç gol atardın?

“Geçen sezon Fenerbahçe’de kaç gol attım ben; 13… Peki ne kadar oynadım. Tüm oynayan forvetlerin yarısı kadar ve sakat değildim. Hep hazırdım. Bu verdiğim örnek bu sorunun cevabı için yeterli.”

Fanatik