Antalya'yı kamp için seçen takımların arasında bulunan Altınordu'nun "Altın Adamı" Hüseyin Eroğlu , kurucumuz Levent Ümit Erol'un sorularını samimiyetle cevapladı. 2012-2013 sezonunun başından beri Altınordu'un teknik direktörlüğünü yapan Eroğlu , 22 yıllık aranın ardından 1. lige geri dönen takımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya kampı takımınızın durumunu yeniden görmek için bir fırsat , hedefiniz nedir :

"Sezonun ikinci yarısının ilk maçını Samsunspor ile deplasmanda yapacağız. Sezonu hedeflediğimiz yerde bitirmemiz için daha çok çalışmamız gerekiyor. Ligin ilk yarısında sergilediğimiz performansın üzerine çıkmamız lazım. Öncelikli hedefimiz sezon sonu ilk 6 sıranın içerisinde olabilmek. Play-off hedefimize ulaştıktan sonra planlamamız maçtan maça olacak. Her maça final havasıyla çıkıp , kaliteli kadromuzun karşılığını sahaya yansıtmak istiyoruz. Kampımız verimli geçiyor , takımımız tam haliyle Antalya dönüşü lige konsantre olmuş durumda olacak."

“Bizim için her şeyin başı eğitim. Ben ve ekibim sürekli Avrupa’daki örnekleri yerinde izliyoruz. Başarı şimdilik ikinci planda. Geçen sezonun son bölümünde, hatta en kritik maçımızın olduğu haftada, eğitim için Almanya’ya gittik, geldik. İdman metodlarını geliştirmek için. Bizim projemiz, günübirlik başarılar için değil, amacımız Türk futboluna hizmet.”

“Bizim için istatistikler çok önemli. PTT 1. Lig’den önceki iki sezonda rekorlar kırarak şampiyon olmuştuk. Mesela en çok gol atan takım (iki sezon toplam 150 gol), en çok puan toplayan (84), en çok galibiyet alan ve en az gol yiyen takım gibi. Geçen sezon da PTT 1. Lig’de attığımız gol sayısı 54, yani 3 yılda 204 gol. Bunlar hep doğru planlama ve sistemin ürünü.”

Çağlar Söyüncü ilgili transfer dedikoduları var , Galatasaray ve Beşiktaş'ın devrede olduğu söyleniyor :

"Oyuncularımı bireysel olarak yorumlamam yanlış olur. Biz bir takım olmaya çalışıyoruz. Burada bizimle olan her futbolcu bir parçamız. Çağlar çok genç bir oyuncu , henüz 19 yaşında. Bizim ve Çağlar'ın ilk hedefi milli takımda Avrupa Şampiyonası'nda yer almak. Sezon boyunca kendimizi buna hazırlayacağız. Ara transfer dönemimde Çağlar'ın takımdan ayrılması söz konusu değil. Çağlar'dan umutluyum kendisini sürekli yenilemeye çalışan , çalışkan bir arkadaşımız. Transferden önce ilk düşüncesi Milli Takımımız ile Avrupa Şampiyonası'nda olabilmek."

"İki sezonda PTT 1. Lig’e çıktık, buradaki ilk senemizde Play-Off kapısından döndük. Tabii bu ligin çok zor olduğunu biliyorduk ancak bildiğimiz bir şey daha vardı; daha çok çalışmamız gerektiği. Bir çok futbolcumuz ile 3 sezondur birlikteyiz, yeni transferlerimiz ve öz kaynağımızdan gelen futbolcularımız ile sezona başladık. Yani mantalitemizde herhangi bir sapma olmadan devam ettik. Çalışmalarımız günlük ve haftalık hiç olmadı, kötü sonuç bile alsak düzenimizi hiç bozmadık.”


Altınordu'da görev yapıyor olmak nasıl bir duygu , düşüncelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz ? :

Altınordu bir klüp olarak bir rol model. Yaş ortalamamız sadece 22. 2018'den sonra da transfer yapmayı düşünmüyoruz. Altınordu İzmir bölgesinin önemli ekiplerinden biri. Sadece futbola odaklı bir camiada görev almak hem çok kolay hem çok zor. Çünkü biz sadece futbol oynamayı benimseyen bir ekibiz. Başkanımız Sayın  Seyit Mehmet Özkan bütün zamanını klüpte geçiren bir insan. Bizimle sürekli fikir alışverişi içerisinde. Klübün herşeyiyle ilgilenen bir başkanımız var. Deyim yerindeyse hayatını , başkanı olduğu takıma adamış bir insan. Yönetim kurulumuzun desteğine karşılık olarak sezon sonu hedeflediğimiz yerde olmak istiyoruz. Play-off dışında kalsak bile klüp olarak "iyi birey , iyi insan , iyi sporcu" felsefemizden vazgeçmeyeceğiz.

Kulüpten arta kalan zamanlarınızı nasıl geçiriyorusunuz :

“Eşim ve iki çocuğum benim her şeyim. Özel hayatımda tüm öncelik onlarda. Futbolda nasıl ki iş ahlakı ve disiplin önemliyse özel hayatımda da bunlara dikkat ediyorum. Arta kalan zamanımın tamamını eşim ve çocuklarımla geçiririm. Haftada birkaç kez eve geliyorum. Çocuklarım beni çok özlüyor. Eşimin büyük fedakarlığıyla gözüm arkada kalmıyor.”

Kişisel kariyer planlamanız var mı , kendinizi nerede görmek istiyorsunuz ? :

“Başkanımız Mehmet bey ile 8 yıldır birlikte çalışıyoruz. Umarım daha uzun yıllar birlikte çalışırız. İlk hedefim bir gün Altınordu ile Avrupa kupalarında mücadele etmek. Herkes gibi A milli Takım ve Avrupa’da çalışmak gibi hayallerim var. Avrupa kulüplerinde sistem oturmuş olduğundan sadece ben değil tüm Türk antrenörlerin yurt dışında daha başarılı olacağını düşünüyorum”


Sporundibi.com ailesi adına çalışmalarınızı izleme olanağım oldu , umarım hedefinize ulaşırsınız :

Bize sürekli pozitif haberleri ile destek olan , ilgiyle beğenerek takip ettiğimiz bir ekipsiniz. Sizlere bu düşüncelerimizi paylaşma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 

Bizlerde kurucumuz Levent Ümit Erol aracılığı ile İzmir'in Altın Madeni Altınordu'nun başarılı teknik direktörü Hüseyin Eroğlu'na keyifli sohbeti için teşekkür eder , başarılarının devamını dileriz.

Leven Ümit Erol / ÖZEL HABER