İmza töreninde "Dünyanın en büyük kulübünde olmaktan dolayı çok mutluyum. Atletico Madrid başkanına, teknik direktörüne, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Barcelona'nın bir kulüpten daha öte olduğunu biliyorum. Beni tanıyan herkes Barcelona'ya sempatim olduğunu bilir." diye konuşan Arda Turan için bu sezon sonu İspanya macerası sonra erecek.

Madrid'den Beri Takip Ediyor

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra 4 sezon formasını giydiği Atletico Madrid ile Avrupa'nın en gözde oyuncuları arasına girmeyi başaran Turan Barcelona kapılarını açmayı başarmıştı. Madrid forması ile toplamda 177 maça çıkan başarılı oyuncu bu maçlarda 22 gol atıp 32 asist yaparak Jose Mourinho'nun radarına girmeyi başardı. Ancak Barcelona transferinin gerçekleşmesinin ardından ikilinin buluşması bu sezon mumkün olmamıştı.

Gideceği Yerde Şartlarından Biri Arda

İlk sezonunda Chelsea'de şampiyonluk yaşamasına rağmen ikinci sezonunda işleri yolunda gitmeyen ve henüz ligin ilk yarısı tamamlanmadan Chelsea F.C. ile yollarını ayıran Mourinho , o tarihten beri herhangi bir kulüp ile anlaşma sağlamadı. Talipleri arasında Premier Lig ekibi Manchester United ve La Liga ekibi Valencia olan Portekizli hoca anlaşma sağladığı kulübe Arda Turan'ı da götürmeye kesin kararlı.

İspanyol Basınının Eleştiri Okları

Barcelona'ya yakın olan İspanyol basını son haftalarda Arda Turan'ı hedef tahtasına oturttu. Dün oynanan karşılaşmaya , son maçlarda olduğu gibi son 10 dakika kal oyuna giren yıldız oyuncunun bu durumdan rahatsız olduğu ve Mourinho ile temaslarının hızlandığı bilgilerine ulaşıldı.

Arda - Barcelona Transferini İlk O Yazmıştı

Madrid'de 4 yıl forma giydikten sonra bu sezon başında transfer dedikoduları ayyuka çıkan Arda Turan için son sözü Levent Ümit Erol söylemiş ve Barcelona transferini haftalar öncesinden açıklamıştı. Levent Ümit Erol , Arda - Mourinho buluşmasını twitter aracılığı ile takipçileriyle paylaştı ;