Galatasaray teknik direktörlüğü için herkes en az 5 isim yazıyor... Bu isimlerin hepsi büyük bütçeli isimler ama son noktayı yine sporundibi.com koyuyor. Mali sıkıntılar içindeki Galatasaray'da yönetimin ve başkanın ortak kararı gelecek sezonda da Jan Olde Riekerink ile yola devam etmek…

Riekerink kimdir?
22 Şubat 1963 doğumlu Riekerink'in futbolculuk kariyeri pek parlak geçmedi. 1986'da Sparta Rotterdam'a transfer olan Riekerink, 4 sezon sonra Dordrecht'e geçti. 1991-1993 yılları arasında da Telstar'da forma giyip futbolculuk kariyerine son verdi.

Riekerink'in kardeşi Edwin de Sparta Rotterdam ve Groningen formalarını giymişti.

AJAX'TA BAŞLADI

Teknik adamlık kariyerine 1995 yılında Ajax altyapısında başlayan Riekerink, burada Wesley Sneijder gibi ileride yıldızlaşacak isimlerle küçük yaşta çalışma fırsatı buldu. 7 yıllık hocalık deneyiminin ardından bir sezon Gent'i çalıştırdı, ayrıca Emmen'de de bir yıl görev aldı.

PORTO'DA ÇIKIŞ YAPTI AMA...

2005-06 sezonunda Porto'da Co Adriaanse'nin yardımcılığını yapan 53 yaşındaki teknik adam, bu süreçte Portekiz ekibiyle lig şampiyonluğu ve Portekiz Kupası sevinci yaşadı ama teknik adamlık serüveni yine kısa sürdü.

TEKRAR ALTYAPIYA DÖNDÜ

2007'den 2011'e kadar tekrar Ajax altyapısında görev alan Riekerink, Johan Cruyff ile görüş ayrılıkları nedeniyle kulüpten ayrıldı ve 2011'den itibaren Çin'de altyapı antrenörlüğü yapmaya devam etti. Bu sezon ortasında Galatasaray altyapısının başına getirilen Riekerink, teknik adamlık koltuğunun boş kalması sonrasında A Takım'ın başına geçirildi

LEVENT ÜMİT EROL/SPORUNDİBİ.COM ÖZEL HABER