Futbolculuk döneminde Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atan ve teknik direktörlük kariyerini Katar'da sürdüren Bülent Uygun ,Sporun Dibi'ne konuştu.

Levent Ümit Erol'un sorularını yanıtlayan Bülent Uygun"Bir gün Allah'ın izniyle Fenerbahçe'ye geleceğim" dedi.

"BİR GÜN ALLAH'IN İZNİYLE GELECEĞİM"

İsmi Fenerbahçe ile anılan Bülent Uygun bu konu hakkında "Allah'ın izniyle bir gün geleceğim. O gün geldiğinde Allah bana Şampiyonlar Ligi kupasını kazanacak ve taraftarların hayallerini gerçekleştirmeyi nasip eder umarım" dedi.

"ALİ KOÇ'UN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUM"

Ali Koç ile ilgili açıklamalarda bulunan Uygun, "Ali Koç'un şu anki durumuna üzülüyorum. Vizyonu, kalitesi ve takım için yaptığı fedakarlıkların kimse yapmazdı." diyerek Ali Koç'un yaptıklarının karşılığını alamadığını söyledi.

"GUARDİOLA GİBİ TAKTİSYEN, MOURİNHO GİBİ ZEKİ"

Bülent Uygun, Fenerbahçe'ye gelecek teknik direktörün Guardiola gibi taktisyen ve Mourinho gibi zeki, Ferguson gibi sistem kurabilen ve Simone gibi savaçı biri olması gerektiğini savundu ve şunları ekledi:

"Futbol içerisinde bir çok kurguyu barındıran taktiksel bir arenadır. Bu nedenle başkan Ali Koç bu sitemlere uygun bir ekip kurmalı. Takım mühendisliğini iyi yapacak, kaliteli bir scout sistemi kuracak, yeri geldiğinde kriz yönetimini iyi yapacak, vizyonlu, ön görülü ve bilgili bir ekip kurmalı"

"BARCELONA, REAL MADRID VE BAYERN MÜNİH ÖRNEKLERİ ORTADA"

Bülent Uygun, "Aziz Yıldırım'ın danışmanları Rıdvan Dilmen, Cemil Turan, Aykut Kocaman, İsmail Kartal gibi hep sporun içinden gelen adamlardı. Ali Koç yine aynı şekilde sporun içinden gelecek adamları ekibe katmalı. Alex olsun, Tuncay olsun, Anelka olsun. Ama kesinlikle Comolli olmasın" diyerek Comolli'nin Fenerbahçe'de yeri olmadığını söyledi.

Bülent Uygun sözlerini "Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bilmeyen spor adamları, taraftarın hayallerini asla gerçekleştiremez" diyerek noktaladı.


Sporun Dibi Özel