16:30'da başlayan canlı yayına Kurucumuz Levent Ümit Erol ile birlikte İlker Ezibay katıldı. Gündemi meşgul eden konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Erol ve Ezibay yine gündemi belirledi.

Beşiktaş'ın Transfer Politikası Doğru

Levent Ümit Erol programa Beşiktaş'ın transfer politikasını değerlendirerek başladı "Beşiktaş'ın kaleci Boyko tercihi önemli ve doğruydu. Bu bölgede alternatif isim Enyeama idi ama karar Boyko'dan yana verildi ve bu bölgede sorun tamamen çözüldü. Çünkü Tolga Zengin'de rekabeti seven bir oyuncu. Bu rekabet Beşiktaş'ın yararına olacak. Geçtiğimiz sezondan süregelen hatalı goller serisi Tolga'nın motivasyonunu düşürdü. Tolga'nın özel hayatı ile konuşmak yanlış , sahadaki performansı ile ilgilenmeli ve buna göre yorum yapılmalı. Ersan Adem Gülüm Beşiktaş'tan ayrılırsa kimse şaşırmasın. Ancak Ersan ayrılsa bile Douglas Silva bu bölgeye en güçlü aday. Tam anlamıyla transferi bitti diyemem , ancak resmi imzalar haftaya %100 atılacak. Sezon başından beri Güneş'in kadroda görmek istediği bir oyuncuydu ama o zaman bonservisi yüksekti." 

Fenerbahçe Transfer Hamlesi Yapmalı

Fenerbahçe mutlaka transfer hamlesi yapmalı , yapmak zorunda diyen Erol "Fenerbahçe şuan Diego Rolan ile ilgileniyor , transfer hamlesi de yapılacak. Ancak Josue , Hakim Ziyech ve Robben konusunda ara transfer döneminde kulübün herhangi bir girişimi olmadı. Taraftarların yalan transfer haberlerine itibar etmemesi gerekiyor. Aziz Yıldırım konu transfer olunca ve sinirlenince bambaşka biri oluyor. Beşiktaş camiasının açıklamalarından sonra Ozan Tufan transferini bitirdi. Oysa ki Ozan Tufan transferini sezon başında Pereira istememişti." diye konuştu.

Trabzonspor - Beşiktaş Maçı Çok Zor Geçecek

Bu hafta oynanacak derbi mücadele de , Doğru Tektir programında masaya yatırıldı. Mücadelenin ilk yarıda oynanan maç gibi çok zor geçeceğini söyleyen Erol "Fenerbahçe maç fazlalığıyla değil , bu maçtan sonra resmi olarak liderliği elde eder" dedi. Trabzonspor'un başına Hami Mandıralı'nın getirilmesi gerektiğini 1 ay önceden belirten Erol , bu kararın çok doğru olduğunu söyledi. Sadi Tekelioğlu gibi bir değerin , alt yapıya önem veren ve futbola gençleri kazandırmayı amaç edinmiş bir hocanın eleştirilmesini doğru bulmayan Erol , onu eleştirenlerin maç yazısının dahi olmadığını belirtti.

Çaykur Rizespor Fenerbahçe'ye Sürpriz Yapabilir

Haftanın diğer mücadelesini değerlendiren Ezibay , Çaykur Rize'nin oyun anlayışının Fenerbahçe'ye ters geldiğini ve Kadıköy'de bir sürprize imza atılabileceğini belirtti. Fenerbahçe'nin bu mücadelede savunma arkasına atılan toplara mutlaka dikkat etmesi gerektiğini belirten Ezibay "Çaykur Rizespor ligde bunu en iyi yapan takımlardan biri. Fenerbahçe bu özelliğe mutlaka dikkat etmeli" dedi. Levent Ümit Erol ise "Fenerbahçe bu haftayı 3 puanla geçer. Volkan Şen oyunda olduğu süreler  boyunca çok iyi işler yapıyor. Fernandao gol atar , Van Persie ise kenardan gelirse onunda gol atacağını düşünüyorum" dedi.


Tarık'ın Yerinde Olsam Teklifi Kabul Ederim

Galatasaray'ın sağ beki Tarık Çamdal'a Köln kulübünden 2 Milyon Euroluk teklif olduğunu belirten İlker Ezibay "Tarık Galatasaray'da kalmak istiyor ancak ben kariyeri açısından onun yerinde olsam Köln'ün teklifini kabul eder ve Almanya'ya giderim" dedi. Ezibay "Tarık'ın ayrılmak istememesinin en büyük nedeni ise aldığı garanti para ve Türkiye'de ki verginin son derece düşük olması" dedi. Galatasaray'ın forvet bölgesine en uygun adayın ise Emenike olduğunu belirtti.

Türk Futbolu İşi Bilmeyenlerin Elinde

Türkiye'de futbolu futbolun içinden gelenlerin değil de , işi bilmeyenlerin yönettiğini belirten Ezibay "Umarım düzen değişir ve futbolu  futbolun içinden gelenler yönetir" dedi. Erol ise "Ahmet Çakar Federasyon başkanı olsa türk futbolunda bir sıkıntı kalmaz. Çünkü kimseye ayrım yapmaz. Devletin kulüplere göndermiş olduğu yazı çok önemli. Artık kulüpler yetkisiz menajerlerin oyuncağı olmayacak. Ekrandan hakemleri eleştiren eski hakemler , insinler sahaya kendileri yönetsinler. Hakem hatalarının en büyük nedeni , hakemlerin futbol bilgisinin düşük olması." dedi. Kulüplerde ki maddi sıkıntılarada değinen Erol "Alt yapı hocalarına şuan düzenli maaş ödemesi yapan tek takım Fenerbahçe. Durum bu kadar vahim" diye konuştu.

Arda Turan Barcelona'ya Ahmet Bulut'la Gitti

Arda Turan transferine değinen Levent Ümit Erol "Arda Turan'ın Barcelona transferinde , oyuncunun başarısı kadar Ahmet Bulut'un da yönlendirmelerinde ki başarısı çok önemliydi." dedi. Haftanın iyi futbol ve bol gollü maçlarla bitmesini temenni eden Erol ve Ezibay programlarını sona erdirdi.