Fenerbahçe aradığı stoperi Süper Lig ekibinde buldu.Sarı-Lacivertli ekibin yeni stoperi aynı zamanda eski Fenerbahçeli oyuncu.

Fenerbahçe altyapısında yetişen 2013-2016 yılları aradında Fenerbahçe U16,U17 veU19 takımlarında oynayan 20 yaşındaki stoper Merih Demiral bu sezon başında Sporting CP B takımından Alanyaspor'a kiralık olarak transfer oldu.

Demiral kariyerinde Fenerbahçe altyapısı dahil Portekiz'in Alcanenense takımı ve Sporting CP B takımlarında forma giydi son olarak bu sezonun başında Sporting takımından Aytemiz Alanyaspor'a kiralık olarak geldi.

Alanyaspor ile Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 10 maça çıkan genç stoper Merih Demiral 1 gollük bir performans sergiledi ve toplam 900 dakika süre aldı.

Asıl mevkisi stoper olan Demiral ayrıca sağ bek mevkisinde de oynayabiliyor.

Merih'in güncel piyasa değeri ise 1 milyon euro.

MERİH DEMİRAL KİMDİR ?

5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğan Merih futbol kariyerine Fenerbahçe'de başladı. 1.92 boyundaki Merih düzgün fiziği, agresif oyun tarzı ve atletizmiyle dikkatleri çekti. 2016 yazında Portekiz'in bölgesel ekiplerinden Alcanenense'ye transfer olarak yurt dışına yelken açtı. Burada çıktığı 18 maçta Portekiz'in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi.

Ancak o güçlü altyapısıyla bilinen Sporting Lizbon'u seçti. Portekiz İkinci Ligi'nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih buradaki performansıyla da futbolun kaymak tabakasının dikkatini çekmeye başladı.
Alt yaş gruplarında Türkiye forması giyen Merih son olarak 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi. A Milli seviyede de Türkiye'yi seçmesi bekleniyor.

Sporun Dibi Özel | LEVENT ÜMİT EROL