Yeni sezon için transfer çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Fenerbahçe, sportif direktörlük görevine Damien Comolli'nin gelmesiyle birlikte kadroya katılacak oyuncuları yavaş yavaş belirlemeye başladı. Sezon başında kadroya katılan Idrıss Carlos Kameni'nin takımdan ayrılması beklenirken, onun yerine gelecek file bekçi Bursaspor'dan Harun Tekin.

Fenerbahçe, adı bir kaç gündür Beşiktaş ile anılan Bursaspor'un başarılı milli kalecisi Harun Tekin'e sarı-lacivertli formayı giydirmeye çok yakın. Sarı-lacivertli kulübün transferde sona geldiği öğrenildi. 

HARUN'UN YERİNE OKAN KOÇUK!

Harun Tekin'in Fenerbahçe transfer olması durumunda Bursaspor'un kalesini geride bıraktığımız sezonu İstanbulspor'da geçiren ve milli takıma kadar yükselen Okan Koçuk korayacak.

SPORUN DİBİ ÖZEL | LEVENT ÜMİT EROL





HARUN TEKİN KİMDİR?

Harun Tekin, 17 Haziran 1989 Tarihinde İzmir, Menemen’de doğmuştur. Aslen İzmir, Foçalıdır. Bir kardeşi vardır. Babası İzmir’de itfaiyede memur, annesi ev hanımıdır.

Harun Tekin, Fatih Terim tarafından A Milli Takım'ın EURO 2016'ya gidecek nihai kadrosuna da seçildi.

Amcası Menemenspor'da oynayan Harun Tekin de küçük yaşta Menemenspor altyapısında futbola başladı.

27 Temmuz 2007 tarihinde Menemen Belediyespor takımının altyapısından Güngören Belediyespor'a transfer oldu. 1 Temmuz 2010 tarihinde de Bursaspor'a bonservissiz olarak 3 yıllığına transfer oldu. 2013 yılında Bursaspor ile 2016 yılında biten bir sözleşme daha yaptı. Ardından 2015 yılında 2 yıllık bir sözleşme daha yaptı. Yeşil-beyazlı kulüpte bir sözleşme daha ypaan Harun Tekin'in Bursaspor ile olan mukavelesi 30 Haziran 2020 tarihinde bitmektedir.

Harun Tekin, 4 Haziran 2012 tarihinde Ceyda Tekin ile evlendi. Yağız (d.2013) adında bir oğlu, Mila (d. 2015) adında bir kızı var.

Altyapı Kariyeri :

2002-2007 – Menemen Bld.

Profesyonel Futbol Kariyeri:

2007-2009- Güngören Bld.
2010- Bursaspor