Bursaspor'da yaklaşan kongre öncesi başkan adayı olup olmayacağı son ana kadar merak konusu olan Hayri Yazıcı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başkanlık seçimlerinde aday olamayacağını açıkladı.

Bursaspor'da 7-16 Mayıs tarihleri arası yapılacak başkanlık yarışı için 5 başkan adayı vitrine çıktı. Kongre öncesi Timur Noyan, Mesut Mestan, Cüneyt Özkan, Murat Yanıklar ve mevcut başkan Recep Bölükbaşı sandıktan başkan seçilebilmek için kıyasıya mücadele verecekler. Başkan adaylığı konusunda kulislerde sürekli ismi ön plana çıkan Hayri Yazıcı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan vazgeçti.

Öte yandan Yazıcı'nın başkan adaylığı için önce kolları sıvadığı fakat hakkında ortaya atılan bazı iddialar yüzünden son derece rahatsız olduğu için adaylıktan vazgeçtiği ileri sürüldü.

İşdamı ve aynı zamanda Bursaspor kongre üyesi olan tecrübeli isme telefonla ulaşarak hakkında ortaya atılan iddiaları sorduk. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den başkan adaylığı için destek istediği ancak karşılığında veto yediği şeklindeki iddialara oldukça sinirlenen

Hayri Yazıcı;

"Kesinlikle böyle bir şey yok. Olamaz da!. Yakın zamanda ameliyat oldum. Sağlık problemlerim var. Bu yüzden başkan adaylığı konusunda düşünmedim. Ben kimseyi tanımam. Böyle bir şeyin olduğunu hissetmiş olsaydım, inadına başkan adayı olurdum" şeklinde konuştu.



*Sporun Dibi Özel / Osman Korkmaz