Karabükspor'un uzun uğraşlar verdiği Kabananga transferinde sona gelindi! Junior Kabananga bu akşam İstanbul'a geldi.
Gol yollarındaki verimi artırmak isteyen teknik heyet, Karabükspor'a Demokratik Kongolu Junior Kabananga'yı getirdi. Oyuncu ile prensip anlaşmasına varan Karabükspor resmi imzayı atmak üzere İstanbul'a getirdi. Sporun Dibi editörleri olarak bizde sizler için Kabananga'yı inceledik. İşte Kabananga ;

Cercle Bruge İle parladı

Kazakistan Premier Lig'i takımlarından Astana forması giyen Kabananga , 1.90'lık boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. 26 yaşındaki oyuncu Cercle Bruge formasını giydikten sonra Astana ile 2015 yılında sözleşme imzalamıştı. Kariyerinde 107 resmi maça çıkan Kongolu oyuncu bu maçlarda 21 kez fileleri sarstı. Asıl çıkışını Cercle Bruge forması ile yapan başarılı forvet sol ayağını etkili olarak kullanabiliyor.

Güçlü ve Mücadeleci Bir Oyuncu

Cesareti ve fırsatçılığını kullanarak attığı bir çok golü bulunan Kabananga, oyun görüşü üst düzey olan bir oyuncu. Son vuruşlardaki becerisi ve kararlılığı ile fark yaratan oyuncu gol yollarında ve son vuruşlarda etkisiz kalan Karabükspor için çok üst düzey bir transfer olacaktır. Güçlü ve atletik fiziği ile ikili mücadelelerde ve sert savunmalarda Karabükspor'un hedef adamı Kabananga olacaktır. Boy avantajını da iyi kullanabilen Kabananga, etkili bir kanat sistemiyle birlikte oynatıldığında Karabükspor'un gol yükünü çekecektir. 

Son 5 karşılaşmasında rakip takım ağlarına sadece 2 gol gönderebilen Karabükspor, bu sorunu Kabananga ile çözüp Play-OFF oynamadan direkt olarak Süper Lig'e yükselmenin ve bu oyuncuyu aynı şekilde orada da değerlendirip Süper Lige tutunmanın planlarını yapıyor. Kabananga, Simon Zenke ve Alexe ile bu bölgede rekabet yaratarak gol yollarındaki verimi arttıracaktır. 

Kabananga Kimdir?
    Doğum: 4 Nisan 1989 (26 yaşında), Kinşasa, Demokratik Kongo Cumhuriyeti
    Boy: 1,89 m
    Kilo: 91 kg
    Şu andaki takımları: Demokratik Kongo Cumhuriyeti Millî Futbol Takımı(Forvet), 

    Kabananga ile ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz ; 


Çağatay Arı - Sporun Dibi