Süper Lig'e yükselme mücadelesini lider olarak sürdüren Karabükspor, zirvedeki yerini kaybetmemek için kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Gol yollarındaki verimi artırmak isteyen teknik heyet, Karabükspor'a Demokratik Kongolu Junior Kabananga'yı getiriyor. Oyuncu ile prensip anlaşmasına varan Karabükspor resmi imzayı atmaya hazırlanıyor.

Cercle Bruge İle parladı

Kazakistan Premier Lig'i takımlarından Astana forması giyen Kabananga , 1.90'lık boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. 26 yaşındaki oyuncu Cercle Bruge formasını giydikten sonra Astana ile 2015 yılında sözleşme imzalamıştı. Kariyerinde 107 resmi maça çıkan Kongolu oyuncu bu maçlarda 21 kez fileleri sarstı. Asıl çıkışını Cercle Bruge forması ile yapan başarılı forvet sol ayağını etkili olarak kullanabiliyor.

Rekabet Karabük'e yarayacak

Son 5 karşılaşmasında rakip takım ağlarına sadece 2 gol gönderebilen Karabükspor, bu sorunu Kabananga ile çözüp Play-OFF oynamadan direkt olarak Süper Lig'e yükselmenin planlarını yapıyor. Kabananga, Simon Zenke ve Alexe ile bu bölgede rekabet yaratarak gol yollarındaki verimi artırmayı planlıyor.

Levent Ümit Erol / ÖZEL HABER