Kasımpaşa'da teknik direktör arayışına hız verirken gündemde iki isim var 

Levent Ümit Erol'un özel haberine göre, ya Tolunay Kafkas ya Mehmet Özdilek Kasımpaşanın yeni teknik direktörü olacak. Kemal Özdeş ismi yönetim tarafından düşünülmüyor.

MEHMET ÖZDİLEK KİMDİR ?

Orta saha ve zaman zaman forvette yer aldı. Kısa boyuna karşın zamanlaması ve futbol zekası ile sayısız kafa golü atan Mehmet Özdilek, oynadığı 387 lig maçında 130 gol kaydetti. Bu rakam ona, tüm zamanlarda Türkiye Birinci Ligi'nde en çok gol atan orta saha futbolusu unvanını getirdi. Hayatında sadece bir kart yemiş olması, onun ne kadar centilmen biri olduğunu göstermektedir. Fakat bu kart, bir kırmızı karttı ve kariyerin sonuna doğru verilmişti. 

4 lig, 4 kupa, 4 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası Şampiyonluğu yaşadı. 31 kez A, 7 kez Olimpik olmak üzere Milli formayı 38 kez giydi. 

4 Ağustos 2001 günü AC Milan ile BJK İnönü Stadı'nda oynanan jübile maçı ile aktif futbol hayatına son verdi. 

Son 3 yılında Beşiktaş'a kaptan olarak hizmet veren Mehmet Özdilek, futbolu bıraktıktan sonra 1 yıl boyunca İngiltere'de antrenörlük ve yabancı dil eğitimi aldı. Manchester United´da Alex Ferguson'un yaninda ve Newcastle United´da Bobby Robson'ın yanında staj yaptı 

Malatyaspor 

2004 yılında teknik direktörlüğe ilk adımını Malatyaspor'da attı 4 ay süren kısa deneyimi sonrası görevini bıraktı. 

Milli takım 

2005 Temmuz ayında Fatih Terim'in yardımcısı olarak Millî Takım antrenörlüğü görevine başladı. 16 Kasım 2005 günü İsviçre ile oynanan Dünya Kupası eleme maçından sonra İsviçreli bir futbolcuya taktığı çelme sonucunda çıkan olaylar sebebiyle 24 Kasım 2005 günü görevini bıraktı. 

Antalyaspor 

12 ay ceza yedi. Arada birkaç ufak takıma da gittikten sonra 2008-2009 sezonunda Antalyaspor ile anlaştı ve hala Antalyaspor'un başında bulunuyor.2012-2013 sezonunun 9.haftasında Fenerbahçe'yi Kadıköyde 1-3'lik skorla yenerek Fenerbahçe'nin evinde 47 maçlık yenilmezlik serisine son verdi.Buna mutakıben çoğu spor yorumcusu ve eleştirmen tarafından Haftanın Teknik Direktörü seçildi. 

TOLUNAY KAFKAS KİMDİR ?

2007-2008 Sezonu'nun başında Kayserispor'un teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Tolunay Kafkas takımına 2007-08 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandırmıştır. Ayrıca Kayserispor'la ilk sezonunda ligi 55 puanla 5. sırada bitirip kulüp rekoru kırmış ve takımını UEFA Kupası'na taşımıştır. 

Türkiye Kupasını kazanmakla Türkiye Süper Kupası'nda oynama hakkı elde etmiş ve kupada Galatasaray'a 2-1' lik skorla mağlup olmuştur. 2009-2010 sezonunun sonunda Kayserispor ile yolları ayrılmıştır. Sonra Gaziantepspor'un başına geçmiştir. Tolunay Kafkas'ın yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamlamıştır. 

2011-2012 sezonunun ilk üç haftasında takımının aldığı üç mağlubiyetten sonra kamuoyunu istifa ettiği açıkladı, fakat Gaziantepspor yönetimi tarafından devam etmeye ikna edildi. Ligin 4. haftasında deplasmanda Mersin İdman Yurdu'a karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetin[2] ardından tekrar istifa ettiği açıkladı ve bu sefer istifası Gaziantepspor yönetimi tarafından kabul edildi. 

26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal'ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü'ne getirildi. 27 Ocak 2013 tarihinde ise Şenol Güneş'ten boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirildi. 

Trabzonspor'dan istifa eden Tolunay Kafkas 8 Temmuz 2013 tarihinde Kardemir Karabükspor teknik direktörlüğüne getirildi.Karabükspor da ilk sezonunda takım ligi 50 puanla 7.sırada tamamlamış ve kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılmış ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fransa'nın Saint-Étienne takımına penaltılar sonucunda 4-3 yenilerek elenmiştir. 

Karabükspor'da ikinci sezonuna çok kötü bir başlangıç yapan Kafkas 25 Ocak 2015 tarihinde kendi evinde oynadıkları Kayseri Erciyesspor maçı yenilgisi sonrası istifa etmiş ancak yönetim tarafından kabul edilmemiştir. 

Daha sonra kötü gidişata dur diyememiş ve 22 Şubat 2015 tarihinde oynanan Mersin İdman Yurdu maçı yenilgisi sonrası yönetimle karşılıklı anlaşarak görevden ayrılmıştır.7 Temmuz 2015 tarihinde Kayserispor ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. 

Kayserispor'da teknik direktör olarak görev aldığı 23 haftada 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyetlik sonuçlar alan takımı beklentileri karşılayamayan Kafkas, 2016 yılı Mart ayı başında görevinden ayrıldı. 2016/17 sezonunda 2. hafta maçlarından sonra görevinden ayrılan Cihat Arslan' ın yerine Akhisar Belediyespor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Akhisar Belediyespor ile olan sözleşmesi 21 Mart 2017 tarihinde karşılıklı olarak feshedilmiştir. 

SPORUNDİBİ ÖZEL/ LEVENT ÜMİT EROL