Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da geçtiğimiz günlerde teknik direktör Bayram Bektaş ile yollar ayrılmıştı.

Deneyimli teknik adam Kayserispor ile çıktığı 6 mücadelede 4 mağlubiyet 2 galibiyet elde etmişti.

Levent Ümit Erol'un özel haberine göre; Hes Kablo Kayserispor'da teknik direktörlük için Samet Aybaba ve Fenerbahçe forması da giyen çalıştırıcı Stanimir Stoilov ismi gündemde.

STOİLOV KİMDİR?

Bulgar ekibi Levski Sofya'da futbol yaşantısına başlayan Stanimir Stoilov 1992-1993 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Orta sahada forma giyen Stoilov Fenerbahçe'de 1 sezonda 13 maça çıkıp 5 gol attı ancak ciddi bir sakatlık yaşayınca tutunamadı. 1 Sezon sonra CSKA Sofya takımına transfer oldu.

Stoilov'un futbolculuk kariyeri ilk kulübü olan Levski Sofia'da devam etti. 5 Sezon daha futbol oynayan Bulgar isim daha sonra 2003 yılında kariyerine son verdi.

Stanimir Stoilov teknik direktörlük kariyerine de yıllarını verdiği Levski Sofya'da futbolu bıraktıktan hemen sonra başladı. Buradaki kariyeri 2008'e kadar devam etti. Stoilov daha sonra ülkenin başka bir ekibi Litex Lovech'un başına geçti. 2 sezon da burada çalıştı. Stoilov daha sonra Kıbrıs Rum Kesimi takımı Anorthosis'i ardından da Burgar ekibi Botev Plovdiv ile kariyerini devam ettirdi.

Bulgar teknik adam, Astana'nın başına geldiği sezondan itibaren 4 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Her sezon ya Şampiyonlar Ligi'nde ya da UEFA Avrupa Ligi'nde Kazakistan takımıyla boy gösteren Stoilov, 2015-16 sezonunda Devler Ligi'nde gruplarda Galatasaray'a rakibi olmuştu. Evinde Galatasaray'la 2-2 berabere kalan Astana, Türk Telekom Stadı'ndan 1-1'lik skorla ayrılmıştı. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne Stoilov ile katılan Astana, Devler Ligi tarihindeki ilk golü de Galatasaray'a kaydetti.

Tecrübeli Bulgar teknik adam son olarak Kazakistan Milli Takımı'nda görev yaptı.

SPORUN DİBİ ÖZEL HABER | LEVENT ÜMİT EROL