Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un ''Kral Asker'' lakaplı başarılı teknik direktörü Bülent Uygun, Sporundibi.com'dan Nuray Abuç'a özel açıklamalarda bulundu.

Dünyaya hızla ayılan ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ligler ertelenmişken, Denizli ekibinin deneyimli teknik adamı yapılan idmanlar hakkında bilgi verdi.

Tecrübeli teknik direktör Bülent Uygun'un antrenman metotları hakkında verdiği bilgiler şu şekilde;

''Dünyayı yaşanabilir duruma getirmek için Sağlık bilimindeki insanlar kurtaracaktır. Kahraman askerlerimizden sonra gördük ki sağlık çalışanlarımız hayallerinden, ailelerinden fedakarlık yaparak hepimizin sağlığına kavuşması için büyük mücadele içindeler. Hakları ödenmez, gönülden alkışlıyoruz onları. 

Teknik direktörler olarak sporcularımızı öncelikle Psikolojik Adaptasyon ile beraber stresle başa çıkabilmeyi başarmalıyız. Mental antremanlar sporcuların psikolojisi ve beslenmeleri tekrardan gözden geçirerek idmanlar yapıyoruz. 

Şu an sporcuların evlerde yaptıkları antrenmanlar branşa özgü atletik performansları karşılayan antrenman metotları değildir. Vücut endeksini korumaya, sağlıklı yaşamanın unsurlarını yerine getirdiğimiz antreman metodlarıdır. 

Bir futbol maçı esnasında sporcularımız 30/40 m sprintler,

20/40 tane arası sıçrama, 

20 km  değerinde 60 m yüksek hızda sprintler

15 km hızda 3 km koşu yapmakla beraber maç içerisinde ( Aselerasyon hızlanma ) ve ( Deselerasyon yavaşlama )  maç içerisinde 500/600 kez yapmaktadır. Bundan dolayı antremanlarımızı periyotlarken olası sakatlıklar önüne geçmek için öncelikle 5/6 haftalık bir periyotlama yapmak zorundayız. Yoksa adale sakatlıkları en kötüsü ön çapraz gibi güçsüzlükle orantılı sakatlıklar meydana gelecektir bunu engellemek için bu süreye ihtiyacımız vardır.''

SPORUN DİBİ ÖZEL RÖPORTAJ | NURAY ABUÇ