Yeni sezon için transfer çalışmalarını son hız sürdüren Fenerbahçe, yaz transfer döneminin ilk transferini açıkladı. Sarı lacivertliler, VFL Wolfsburg II'da forma giyen 21 yaşındaki Murat Sağlam ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Asıl mevkisi sağ bek olan Murat Sağlam, çeşitli mevkilerde forma giyebiliyor. 

Murat Sağlam'ın transferinde ise her zaman ki gibi Levent Ümit Erol klasiği gerçekleşti. 7 Mayıs 2019 tarihinde attığı tweet ile; Fenerbahçe'nin sağ bek transferi için Almanya'da top koşturan bir ismin peşinde olduğunu ve bu ismi "Sorun sıkıntı çıkar, fiyat artar ve menajerler kafa karıştırır." diyerek açıklamamıştı. 

Fenerbahçe'nin sağ bek transferi ise Almanya'dan gerçekleşti. VFL Wolfsburg II ile sözleşmesi sona eren Murat, önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe formasını terletecek.

Levent Ümit Erol ayrıca bu transferin perde arkası hakkında çok önemli bir detay paylaştı. İşte Levent Ümit Erol'un açıkladığı o detay, “Murat Sağlam’ın 450.000€ bonservis bedeli vardı. Ancak Comolli süreci iyi yöneterek bekledi ve oyuncuyu bonservis bedelsiz Fenerbahçe’ye kazandırdı.”