Lige iyi başlayan , ancak talihsiz puan kayıpları yaşayarak ikinci devreye liderin ardında girecek olan Samsunspor'un Teknik Patronu Ümit Özat samimi açıklamalarda bulundu. Ligdeki durumlarını kurucumuza değerlendiren Özat , ikinci yarıda "Bir futbol şehri" dediği Samsun'a şampiyonluk vermek istediğini belirtti.

Lige iyi başlangıç yaptınız , ancak daha sonra puan kayıpları yaşadınız :

“Bu takım iki senedir final oynadı ama bu sezon kadro yüzde 85'i değişti. Kulübeme bakın; Burhan 17, Ertuğrul 18, Erdi 19, Alperen 20, Ersel 21 yaşında. 5-6 tane altyapıdan, 4 tane 2. Lig’den adam oynattım. Devamlı bu ligin oyuncusu olan 12 adamım var. İşi bilen bir başkanımız var. Göztepe, Alanya, Adana Demir, Karabük bizim 3 katımız bütçeye sahip. Mbilla, Sezer, kaleci Soner, Ahmet Burak, Murat Akyüz gitti. Oğuzhan, Canberk, Furkan uzun süredir oynamayan oyuncular. Bireysel hatalardan 13-14 puan kaybettik, 4’ü bende olsa yine liderim. Benim için 6 maç kazanamamamın önemi yok. Bu ülkede yorumlar birebir ilişkilere göre yapılıyor.”

Kadronun bir anda köklü değişime uğraması çalışmalarınızı nasıl etkiledi ? :

“Bu sezon Türk futboluna en az 4 tane genç kazandırdım. Öyle bir ligdeyiz ki 18 takımın da hedefi Süper Lig. Hepsinin 50 milyon TL borcu var, hocaları ateşe atıyorlar. Çıkmak için en iyisini yapacağız. Taraftarın biraz sabırlı olması lazım. Camia büyük, bizim adımız büyük. Kimse şampiyonluğun garantisini veremez. Benim oyuncularım bana yeter. Onlarla gidebildiğim yere kadar gideceğim.”

Samsunspor Taraftarını nasıl buluyorsunuz ? , taraftar sizi çok seviyor :

"Başarının etkisi vardır ama sadece elde ettiğimiz sonuçlardan kaynaklandığına inanmıyorum. Benim dürüstlüğümü anlayabilen ender taraftar gruplarından bir tanesi. Bir antrenöre antrenörlük yaptığını, bir futbolcuya futbolculuk yaptığını hissettiren bir taraftar kitlesi. Onlarla o frekansı çok iyi yakaladık. Günü gelir başarısız da oluruz ama bizim onlarla saygımız, sevgimiz, birbirimize olan bağımız hiçbir zaman azalmayacak diye düşünüyorum. Çünkü dünyada hiçbir antrenör yok ki her zaman başarılı yada hep başarısız olsun. Dolayıyla biz onlarla o bağı yakaladık. İçerde ve dışarıda her hafta onların önünde maça çıkmaktan çok mutluyum. Benim için iple çektiğim günlerden birisi onlarla sahada beraber olduğum günler."

Bildiklerinizi çekinmeden söylemeniz size neler kazandırdı , yada kaybettirdi ? :

"Kaybettirdikleri vardır ama kazandırdıkları daha çoktur. En önemlisi çocuğumun çoluğumun yüzüne doğru bakıyorum. Onların yüzüne helal ekmek götüren, kul hakkı yemeyen bir baba olarak bakıyorum. Dolayısıyla ben bu yaşıma gelip çoluğumu çocuğumu da kurtarmışsam yaptıklarımın yüzde 70-80’ni doğru demektir. Doğrular, iyiler geçde olsa her zaman kazanırlar. Çok istenmeyen yada yanlış olan bir şeyi de söylediğimi düşünmüyorum. Bu güne kadar benim söylediğim her şeyi ortaya koysunlar ülkenin yüzde 65’inin kabul edeceği şeylerdir. Ama benim üzerimden reklam yapmak isteyen işgüzarlar zaman zaman bunları farklı olarak gösterecekler ama yaptıkları 1 haftalık reklamla kalacaklar. Sonrada her zaman olduğu gibi kaybolacaklar."

Aktif futbol oynarken sizin için özel anılar gizleyen maçlar elbette vardır :

"Çok maçlar var. Bundesliga’daki ilk maçımı, son rahatsızlandığım maç var. Futbola böyle veda edeceğimi bilmiyordum. 6-0’lık Galatasaray maçı, hat trick yaptığım Gaziantep maçı, dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynadığımız ve 3-0 yendiğimiz Manchester United maçı var."

Şehir olarak Samsun'u nasıl buluyorsunuz ? :

"Ne bir antrenör dört dörtlük, ne de hiç bir şehir dört dörtlüktür. Ama bu şehirde ben antrenörlük yaptığımı anladım. Bir hocaya sevginin nasıl olduğunu anladım. Antrenörlük yapmanın nasıl olduğunu öğrendim. İnşallah sonu da iyi olur. Sıkıntılarımız var mı, Her yerde olduğu gibi tabi ki var. Burada da sıkıntılarımız olmuştur. Ama fikir ayrılığı olmayan yerde başarı gelmez. Fikir ayrılığı olacak ki tartışa tartışa doğru bulunsun. İnşallah sonu da iyi olur. Ben burada gerçekten çok mutluyum. Belki bir takım şeyleri konuşmak için erken ama bu şehir benim için çok şey ifade ediyor. Çok anlam taşıyor. Bu anlamda doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Zaman ne gösterir onu bilemeyiz."

Samsunspor tercihini değerlendirirken , olumlu karar vermenizde neler etkili oldu ? :

"Samsunspor’a para için gelmedim. Boluspor ile yaptığım ve Samsunspor ile yaptığım sözleşmeleri göstersem konuşanlar dilini yutar. Burası bir futbol şehri. Karşılıklı oturduk konuştuk. Ben genç oyuncu yetiştirmeyi seviyorum. Futbola hizmet etmeyi seviyorum. Para her şeyi sağlamıyor. Nitekim gittiğimiz yolun doğru olduğuna inanıyorum. Bunları konuşurken her şeyin dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz. Her yerde sorunlar olacaktır. Önemli olan sorunları aşmaktır. Bu takımın, bu camianın, bu şehrin Avrupa da mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum . Bu şehir bu yola girdi. Ama bizle ama bizden sonra 5 yıl içinde bu gerçekleşecek."

Son olarak Samsunspor taraftarlarına neler söylemek istersiniz ? :

"Sporundibi.com olarak yapmış olduğunuz olumlu haberlerle bizlere destek oldunuz. Bundan dolayı size ve ekibinize teşekkür ederim. Samsunspor gibi futbolu çok seven futbolla yaşayan bir şehre şampiyonluk yakışır. Ben bugüne kadar haram lokma yemedim , buradada bana helal lokma olacak tek şey şampiyonluk olur. Tek hedefimiz var "çalışmak , çalışmak , çalışmak.."

Bizlerde Kurucumuz Levent Ümit Erol aracılığıyla genç hocamıza çalışmalarında başarılar diler hedefledikleri şampiyonluğa ulaşmalarını temenni ederiz.




Levent Ümit Erol / Sporundibi.com ÖZEL HABER