Serimizde geçen gün Türk oyuncu Bilal Başaçıkoğlu'yu inceledik. Bu hafta ise Bosna'lı JOKER Sead Kolasinac'tan bahsedeceğiz...

Futbola ilk olarak 2008 yılında Almanya'nın Karlsruhe kulübünde başlayan Kolasinac, Sırasıyla Hoffenheim, Stuttgard forması giydi ve daha sonra kendisini Alman'ya nın en güzide kulüplerinden biri olan Schalke'ye ıspatlayarak en son bu kulübe transferini gerçekleştirdi.

Sead Kolasinac'ın dikkat çekici en önemli özelliği, defansif oyunun gerçekleştiği tüm mevkiilerde(Defans sağ, sol, orta, ön libero) forma giyebiliyor olması. Kendisine Joker lakabı taktığımız bu oyuncu, sol ve sağ bekte forma giydiği zaman hızı ve dribbling özellikleriye yaptığı bindirmeler ile karşı savunma hattına da oldukça zor anlar yaşatabilen bir oyuncu.

Dünya futbolundaki sol bek açığı nedeniyle oldukça zor bulunan oyunculardan biri olan Kolasinac, bu anlamda da çok değerli bir oyuncu. Ceza sahası içinde muhteşem savunma hamleleri ile tanınan Kolasinac saha içinde kondisyonunu korumayı bilen ve stoper oynadığında mükemmel poziyson alan, alan koruyan bir oyuncu. 1.83 boyu ile hava toplarında hatrı sayılır bir başarı elde edilen eden oyuncunun peşinde dünya devleri şimdiden sıraya girmiş durumda.

Sead Kolašinac Kimdir?

Anavatandaki isim: Sead Kolašinac
Doğum tarihi: 20 Haz 1993
Doğduğu il: Karlsruhe  Almanya
yaş: 22
Boyu: 1,83 m
Uyruğu: Bosna-Hersek  Bosna-Hersek 
Almanya  Almanya
Mevki: Defans - Sol Bek
Ayak: sol ayak
Güncel kulüp: Schalke 04Schalke 04

Sead Kolasinac ile ilgili derlenmiş videoya buradan ulaşabilirsiniz;

ÇAĞATAY ARI / SPORUN DİBİ