Bir önceki sayımızda (#3) Sporun Dibi editörleri olarak Danimarkalı ''kara elmas Pione Sisto''yu kalemimize almıştık. Bugünkü mercek odağımız ise Ada'nın genç Burak Yılmaz'ı, bir süper yetenek! Cardiff'den 22 yaşındaki İskoçyalı ''cesur yürek'' Tony Watt!

Tony Watt, çok yakından tanıdığımız, Galatasaray'ın gölcüsü Burak Yılmaz'a still ve oyun rolü benzerliğiyle dikkat çekiyor! Rakip kaleciyle karşı karşıya kaldığında soğukkanlılığı, kararlılığı ve bitiriciliğinden ödün vermeyen Watt, bire bir pozisyonlarda adeta kalecilerin korkulu rüyası. Üstün gol koklama yeteneği ve pozisyon alması sayesinde bir çok gol pozisyonunu önceden koklayıp, gerektiğinde topu orta sahada alıp hücüm hattına kadar taşıyıp kendi pozisyonunu yaratıyor. Yetiştiği Celtic'in bünyesinden İngiltere'ye yeni gitmesine karşın son zamanlardaki formuyla göz doldurmayı başardı.

Çift forvet oynatıldığı taktirde takım arkadaşı ile birlikte oyun gidişatına inanılmaz uyum sağladığı anlarda hem defans oyuncularının hemde rakip kalecinin hamlelerini zorlaştırabilen bir futbolcu olduğu da gözlerden kaçmıyor. Henüz bonservis bedelinin çok fazla olmaması, çalışma izni konusunda yaş sorununun olmaması, bu oyuncuya duyulan ilgiyi biraz daha arttırıyor. Hiç kuşkusuz bu oyuncunun daha iyi işler yapacağından ve adını duyuracağından eminiz...

Tony Watt kimdir?

Doğum: 29 Aralık 1993 (22 yaşında), Coatbridge, Birleşik Krallık
Boy: 1,83 m
Kilo: 76 kg
Kariyer başlangıç tarihi: 2010
Şu andaki takımı: Cardiff  (Forvet)

Tony Watt'ın Football League Edits tarafından derlenen videosuna buradan ulaşabilirsiniz ;