Bir önceki Genç yetenek yazımızda (#5) Orlando City'nin gol makinesi Cyle Larin'den bahsetmiştik. Bugünkü yeteneğimiz Rusya Liginden yine bir forvet. Karşınızda Hollandalı 24 yaşındaki Quincy Promes!

Spartak Moskova forması terletmekte olan Promes, 2015 sezonuna mükemmel bir başlangıç yaparak formayı elinde tutmuştu. Rakip savunma hattını maç boyu yaptığı derin koşularla taktik açıdan sürekli parçalayan bir oyuncu. Arkasında oyun görüşü yüksek olan bir oyuncu ile birlikte yapabileceklerinin sınırı yok! Pozisyon alması ve yine forvet mevkisinde aranan en büyük özelliklerden biri olan Tekniği sayesinde kapalı savunmaların kilidini şaşılacak derecede kolayca aşabiliyor.

Kontra atak gerektiren pozisyonlarda topla birlikte çok hızlı koşabilmesi sayesinde takımının sürekli tehlike yaratmasına olanak sağlıyor. Bu yeteneğini top kontrolu ve topa sahipliği ile pekiştirerek takımına atağa kalkarken yardımcı oluyor. Fizik olarak çok üstün olmasada Çevikliliği ile ayakta kalmayı başarabiliyor. 2015 sezonunda Rusya Liginde çıktığı 28 maçta 13 gol 5 asistlik bir performans sergileyen Promes, ilerleyen sezonlarda takımına veya başka bir takıma daha fazla katkıda bulunacaktır ki Spartak Moskova şimdiden bu oyuncu için 7 milyon Euroluk bir değer biçmiş bulunmakta....

Quincy Promes Kimdir?
      Doğum: 4 Ocak 1992 (24 yaşında), Amsterdam, Hollanda
      Boy: 1,74 m
      Kilo: 67 kg
      Kariyer başlangıç tarihi: 2012
      Şu andaki takımları: FK Spartak Moskva (#24 / Orta saha), Hollanda Millî Futbol Takımı (Orta saha)

      Promes'in ScoutNation tarafından derlenen istatistik bilgisi ve videosuna buradan ulaşabilirsiniz ;