Koronavirüs tüm dünyayı etkilediği gibi spor organizasyonlarını da etkiledi. Öte yandan dünyayı etkileyen ölümcül virüs spor kulüplerini de ciddi zarara uğrattı.

Kovid-19 virüsü salgını nedeniyle bir çok ülkede ertelenen yada iptal edilen ligler akıllara Süper Lig'de tescil edilecek mi? sorularını getirdi.

Geçtiğimiz günlerde UEFA, 55 ülkenin Federasyonları ile gerçekleştirdiği toplantıda başkan Ceferin'in kararıyla en kadar gecikme olursa olsun liglerin tamamlanması yönünde karar verildi. Futbolseverlerin akıllarındaki bir başka soru ise Küresel pandemi koşullarında nasıl oynanacak? Aynı yayıncı kuruluştan yayınlanmaya devam mı edecek? 

Levent Ümit Erol, akıllara takılan soruları yorumladı.

LÜE, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda; ''Ligimizin yayıncı kuruluşu bence mazeret belirterek bırakır ve maçları TRT Spor yayınlar... Ve bu yayınlar şifresiz olur.'' ifadelerini kullandı.

Levent Ümit Erol, diğer bir yorumunda ise şu ifadeleri kullandı; ''Ligler ertelenmese idi yayıncı kuruluştan 100 milyon euro ödeme taksitini alacaktı kulüpler için TFF... Ve ligler ertelenince o parayı alamadı. Kulüplerimiz mağdur oldular bu sebeple... Gerekeni devlet yapar bence ve finalinde TRT Spor devreye girer.''

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, Liglerin tescil edilmesinin söz konusu olmadığını geçtiğimiz günlerde dile getirmişti.

SPORUN DİBİ ÖZEL HABER | LEVENT ÜMİT EROL