Fenerbahçe sportif direktörü Giuliano Terraneo Brezilya'ya gidecek.

Terrenao, Goias forması giyen 22 yaşındaki golcü Erik Lima transferini bitirmeye gidiyor.

Erik Lima, geçen sezon Brezilya Serie A'da 9 gol attı. 

ERİK LİMA KİMDİR ?

Brezilyalı forvet Erik Lima'nın hayatı tam bir roman. Futbolcu olması ise tamamen tesadüf... Brezilya'nın Para eyaletinin bir köyünde doğan Lima, 10 yaşına kadar deodorant şişelerini birbirine bantlayıp, bazen de kağıt parçalarını birleştirip kendisine top yapıyormuş. Yaşadığı yer, en yakın kasabaya 100 kilometre mesafede bir köy. Erik Lima, sonrasını ise şöyle anlatıyor:

SADECE KÖYÜMÜ BİLİYORDUM
"10 yaşıma kadar hiç gerçek bir top görmedim. Topu kendim yapardım. Köyümüz yerleşim yerlerine çok uzaktı. Hayatımda başka bir yer görmemiştim. Köyde ne ne komşumuz ne de bir arkadaşım vardı. Babam tam bir futbol delisiydi. İlk formam Brezilya Milli Takımı'nındı. Yaşadığım o zamanlarda bir takımın ne demek olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu.

BİR ANDA YOLUM AÇILDI
10 yıl önce babam beni amcamların yaşadığı Goiana'ya götürdü. Orada Goias'ın bir maçını izledik. Koç bana top oynamak isteyip istemediğimi sordu. Sonra da beni keşfetti. Futbolcu olma hayalim bir anda gerçekleşmişti. Babam beni amcamlarım yanında bıraktı. 10 kişilik bir ailenin içinde alemi görmeden yaşadım. Ta ki babam annemi de alıp Goiana'ya yerleşmeye karar verene dek. Sonrasında Tanrı yolumu açtı ve bugünlere geldim. Hikayem kısaca budur..."

BABA LİMA TEMİZLİKÇİ
Erik Lima'nın babası Bernardo Lima, oğlunun top koşturduğu Goias'ın tesislerinde çalışmış. Çim biçmiş, temizlik işlerine bakmış. Baba Lima, "Köylüyüm ben. Eğitimim yok, okumam ise çok az. Hiçbir mesleğim bulunmuyor. Eşim Valmira ile konuştum. 'Daha fazla burada kalmamamız gerekiyor' diyerek 11 yıl önce köyümden çıktım. Erik'in futbolcu olmasıyla hayatımız bir anda değişti. Benim Goias takımında 30 tane çocuğum var. Hiçbirini oğlum Erik'ten ayırmıyorum" diyor. Bernardo Lima, oğluyla gurur duyuyor.

ÇEVİK, HIZLI VE GOLCÜ
Goias'la 88 maçta 32 gol atan 1.70 boyundaki Lima, seri çalımlarıyla dikine ceza sahasına girebilme özelliğine sahip, süratli bir oyuncu tipi. Takımının en büyük yıldızı olan 21 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'nin Goias'la yaptığı anlaşmaya göre ocak ayından itibaren sarı-lacivertli formayı giyecek. Bu sezon 10 maçta 5 kez fileleri sarsan Lima, Brezilya U21 Milli Takımı'nın formasını da giyiyor.




Kurucumuz Levent Ümit Erol Erik Lima'nın Fenerbahçe'ye geleceğini aylar önce açıklamıştı.







Sporun Dibi Özel Haber / Levent Ümit Erol