Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de 17 yıl kalecilik yapan, son 2 sezon da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Volkan Demirel, Temmuz ayının ortalarında görevinden ayrılma kararı aldığını açıklamıştı.

Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Volkan ve hocamızla görüştük. Hocamız, Volkan'ı ekibinde görmekten memnuniyet duyacağını söyledi ancak Volkan, kendi ayakları üzerinde durmak istediğini bize ifade etti. Biz, bu planını ve düşüncelerini saygıyla karşıladık. Ben biraz daha baskı yaptım ve 'İyi ve deneyimli bir kadromuz var. Bunların yanında biraz daha tecrübe kazan. Görevdeyken yeni bir görev çıkarsa daha kolay olur.' dedim ama o öz güveniyle kendi ayakları üzerinde durmayı tercih etti ve bir tarih vererek 'Fenerbahçe'ye hoca olacağım.' dedi. Volkan özellikle benim için zor bir veda."

Kariyer planlamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Volkan Demirel ise şu açıklamayı yaptı;

"Şu an için 3-4 opsiyon var ama ben öncelikle buradaki durumumu belirlemek istedim. Benim ilk düşüncem burasıydı. Konuşmalar var, isteyenler var, planlar var ama bunları değerlendirmek için zamana ihtiyaç var. Zaten acelem de yok, yavaş yavaş en doğru kararı vermek istiyorum. A lisansa sahibim. Sadece almam gereken UEFA Pro Lisans kaldı. Nerede ve nasıl başlayacağıma önümüzdeki günlerde karar vereceğim."

Levent Ümit Erol'un özel haberine göre; Fenerbahçe'de yolların ayrıldığı Volkan Demirel, beIN Sports'ta yorumculuk yapacak.

VOLKAN DEMİREL KİMDİR?

Ağustos 2002'de Fenerbahçe'ye transfer olan deneyimli eldiven, Rüştü Reçber'in Barcelona'ya transfer olmasının ardından Recep Biler'le birlikte forma rekabetine girmiş ve ilk çeyrekte yedek kulübesinde kendisine yer bulmuştu.

Recep'in inişli çıkışlı performansının ardından kaleyi devralan Volkan, 2006-2007 sezonunda Rüştü'nün sakatlanmasıyla kaleci kazağını yeniden sırtına geçirmişti. O sezon kaleyi Serdar Kulbilge'ye kaptırsa da gelecek sezondan itibaren hem başarılı hem de soluksuz bir kariyere adımını attıBu süreçte Avrupa'da Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ve UEFA Avrupa Ligi yarı finali gören Demirel, 5 lig şampiyonluğu 2 Türkiye Kupası ve 3 de Süper Kupa kazandı.

A Milli Takım'la da EURO 2008'de yarı final gören Volkan Demirel, Çek Cumhuriyeti maçında kırmızı kart görerek Hırvatistan ve Almanya maçlarında forma giyememişti.

SPORUN DİBİ ÖZEL HABER | LEVENT ÜMİT EROL