Geçen sezon 4. yıldızı takarak şampiyonluğunu taçlandıran Galatasaray , bu sezon geçmişini aratıyor. Uefa'dan gelen 1 yıllık men kararı ise takımın yıldızlarıın gidiş yolunu açtı...

Wesley Gidiyor

Sarı kırmızı forma ile 136 maça çıkan Sneijder , 40 gol atıp 26 asist yaptı. Kazanılan dördüncü yıldızda aslan payına sahip olan Hollandalı star taraftarın sevgilisi konumunda. Ancak takımın kötü gidişatı ve toplamda 5 farklı hoca ile çalışma faktörü Sneijder'i takımdan uzaklaştırdı. Menajeri vasıtasıyla gelen teklifleri değerlendirmek istediğini yönetime ileten Wesley sezonu tamamlayıp Galatasaray'dan ayrılacak.

Futbolun Beşiğine Gidiyor

Galatasaray'a gelmeden önce İtalyan takımı İnter forması giyen Wesley yol haritasını çizdi! Premier Lig. Ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğun en büyük favorisi konumunda olan Leicester City ile prensip anlaşmasına varan Sneijder , gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösterecek. Tothennam , Arsenal Manu ve City gibi takımları geride bırakarak en yakın takipçisinin 7 puan önünde son 6 haftaya giren İngiliz temsilcisinde , bu sezon Avrupa'yı sallayan Vardy ve Mahrez gibi önemli oyuncular bulunuyor.


Sneijder Ada'da İlk Kez!

Hollandalı star yaptığı son açıklamada "Hollanda Euro 2016'da yok. Benim için hedef beş maç kaldı. Ligdeki Fenerbahçe ve Beşiktaş derbileri, kupada yarı finalde Rizespor maçları ve Rize'yi eleyince oynayacağımız kupa finali. Bu beş maçta ne olursa olsun oynayacağım" demişti... Kariyerine Ajax ile başlayan Wesley , Real Madrid , İnter ve Galatasaray formalarını giydi. Daha önce Premier Lig atmosferini soluma fırsatını bulamayan başarılı oyuncu , kariyerine İngiltere deneyiminide eklemek üzere.


LEVENT ÜMİT EROL / SPORUNDİBİ.COM ÖZEL HABER