Manchester City'li bir taraftar, 2016-17 sezonu için aldığı kombine kartının üstüne geçtiğimiz aylarda hapse giren Adam Johnson'ın sabıka fotoğrafının basılmasını istedi. Kulüp, City taraftarlarına alacakları kombine kartının üzerine istedikleri bir resmi basabilme yetkisi verdiğinde başına bunun geleceğini bilmiyordu.

Max Hornby adındaki kombine sahibi, kartı teslim aldığında gözlerine inanamadı ve hemen resmini çekip twittera yükledi. Kartın üstünde bir dönem Mavi-Beyazlı ekipte forma giyen eski oyuncularının sabıka resmini gören kulüp yöneticileri hemen Hornby ile iletişime geçti. Kısa sürede birçok kez retweet edilen kombine kartının fotoğrafının ardından, kulübün isteği üzerine özür dilediğini belirten bir tweet atan Hornby'nin kartının City yöneticileri tarafından iptal edildiğini duyruldu.

Kulüp, daha sonra resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak kombine sahiplerinin bunun gibi aşağılayıcı fotoğrafları kartlarına bastırmamalarını istedi.

Adam Johnson, çocuk istismarı suçu ile hapse girmeden 5 sene önce, 2010-2012 arasında Manchester City'de forma giymiş ve ardından Sunderland'e transfer olmuştu.