Bundesliga ekibi Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nda gösterdiği performansla adını en iyi stoperlerin arasına yazdıran Jerome Boateng, Bavyera ekibinden ayrılmanın eşiğinde.
İngiltere Premier League ekibi Manchester United ve Fransa Ligue 1'dan Paris Saint-Germain'in ilgilendiğinin bilindiği başarılı stoper, Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı "Kırmızı Şeytanlar"ı reddetti. İngiliz basınında yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamak isteyen 29 yaşındaki oyuncu, Mourinho'yu arayarak Bayern Münih'teki başarı şansının Manchester United'a göre yüksek olduğunu sürerek teklifi reddetti. Ayrıca, oyuncu için 50 ile 60 milyon euro arasında bir teklif bekleyen Bayern Münih de kendilerine 30 milyon euro teklif eden İngiliz ekibi ile anlaşamamıştı.
İngiliz takımları için perşembe günü TSİ 19.00'da tamamlanacak olan transfer sezonu öncesinde stoper mevkisine mutlaka bir takviye yapması beklenen Manchester United, yaz transfer sezonunu nispeten sessiz geçiren ekiplerden. Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'ı 55 milyon sterlin karşılığında kadrosuna katan takım, kadrodaki büyük eksikliklere rağmen Fred dışında 19 yaşındaki Diogo Dalot ve yedek kaleci Lee Grant'i transfer edebildi. Bu konu hakkında sitemkar açıklamalarda bulunan Mourinho, "En az iki transfer daha yapmamız lazımdı. Fakat bir tane ile yetineceğiz gibi gözüküyor." demişti. Son olarak da, Manchester ekibinin Barcelona'dan gelen Paul Pogbaiçin 45 milyon euro ile stoper Yerry Mina ve orta saha Andre Gomes'in bonservisi ile verilmesi teklifini reddettiği belirtilmişti.
Ligue 1 ekibi PSG ise Boateng konusunda geri adım atmış değilken, yüksek profilli kadrosu ile Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda Alman stoperi kadrosuna katma ihtimali yüksek gösteriliyor.
Kaynak:Eurosport