Everton'un ocak ayında Beşiktaş'tan 27 milyon pound karşılığında kadrosuna kattığı Cenk Tosun, son üç mücadelede dört gol atarak formunu yükseltti.

Cenk Tosun, uyum sürecini atlattıktan sonra Everton'un kış döneminde kendisi için neden büyük paralar verildiğini göstermeye başladı.Everton, geçen sezon Goodison Park'ta Manchester City'i 4-0 yenerek Pep Guardiola'nın görev süresindeki en büyük hezimetini yaşatmıştı. Sam Allardyce bu hafta yeni bir City zaferi için Cenk Tosun'un önemini belirtti.

Allardyce, "Şu anda birkaç hafta içinde çok daha iyi durumdayız. Cenk yarın kazanmak için bizim en önemli kozumuz" ifadelerini kullandı.

Sam Allardyce, Everton'un ev avantajına rağmen, Premier Lig liderinin avantajlı olduğunu belirtirken, Goodison Park'ta daha çok pozisyona gireceklerini ve bu fırsatları Cenk Tosun'un değerlendireceğine inandığını ifade etti.

Allardyce, Cenk ile ilgili yaptığı açıklamada "Onun için çok iyi bir dönem oldu. Milli takımdan geri döndü ve devlerden birine karşı meydan okumak için bizimle" şeklinde konuştu.

Allardyce, Premier Lig'in zirvesinde yer alan Manchester City'e karşı kazanmak için ellerine geçen en ufak şansı bile kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
.