Premier Lig'in sekizinci haftasında Arsenal, Swansea City'yi bol gollü bir maçın ardından mağlup etti: 3-2. Mesut Özil'in doğum gününde takımının son golünü attığı maçta gelen 3 puanla Arsenal lig lideri Manchester City'yle puan puana geldi.

Maçta gol perdesini açan 27'nci dakikada Swansea savunmasını delen Theo Walcott oldu, süratli oyuncu yaptığı etkili vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

6 dakika sonrasında kronometre 33'ncü dakikayı gösterirken yine Walcott rakip savunmayı geçip kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti, farkı ikiye çıkardı.

Swansea beş dakika sonra bu iki gole cevap vererek umutlandı. 38'nci dakikada Sigurdsson'un ayağından gelen golle, Galler ekibi farkı 1'e indirdi.

Ancak Swansea beraberliği yakalamaya fırsat bulamadan Arsenal ikinci yarıda golü buldu: 57'nci dakikada Alexis Sanchez'in pasıyla topla buluşan Mesut Özil kendisine en güzel doğum günü hediyesini verip golü kaydetti ve skoru 3-1'e getirdi.

66'ncı dakikada Borja Baston'un golüyle skoru 3-2'ye getiren gol deplasman ekibini bir kez daha beraberlik için umutlandırdı. 70'nci dakikada orta sahasının kritik ismi Granit Xhaka'nın kırmızı kart görmesiyle Arsenal izleyenlerin aklına "Yine mi puan kaybı?" şüphesini düşürdü.

Fakat Baston'un son sayısı aynı zamanda skoru belirleyen gol oldu ve Swansea son 20 dakikadaki çabalarına rağmen skora dengeyi getiremedi.

Arsenal bu galibiyetle puanını 19'a çıkarıp averaj farkıyla ikinci sıraya oturdu. Kuzey Londra ekibi gelecek hafta Middlesbrough'yu ağırlayacak ve City'nin gelecek hafta da puan kaybetmesi durumunda liderlik koltuğuna oturmak için sahaya çıkacak.