Sky Sports’un dün gece paylaştığı ve bu sabah itibariyle gündeme gelen haberinde; İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’nın, Milan’da beklentilerin uzağında kalan Krzysztof Piatek için 30 milyon Euro’yu gözden çıkardığını iddia etti.. Haberin devamında, Amerika MLS’ten yeni transfer edilen Ibrahimovic’in de gelmesiyle birlikte Polonyalı golcü Piatek'in aldığı sürenin azalacağını ifade ederken, Milano ekibinin Finansal Fair Play’den kurtulmak için bu transferi bir fırsat olarak gördüğünü de habere ekledi. Ayrıca Aston Villa’nın da benzer bir durum yaşadığını yazan Sky Sports, sezon başında Wesley’i büyük umutlarla takıma katan Aston Villa’nın da Brezilyalı’dan faydalanamadığını da belirtti.

Geçen sezonun ocak ayında 38 milyon Euro bonservis ücretiyle Genoa’dan Serie A ekibi Milan’a transfer olan Polonyalı golcü, yarım sezonda Milano temsilcisinde ortalama bir performans sergilemişti. Fakat bu sezon, Piatek için tam bir hayal kırıklığı oldu. Milanlı taraftarlar da sosyal platformlarda 24 yaşındaki golcü için “hayalet casper” yakıştırmaları yaparlarken, Polonyalı’nın da değerinin düşmeden satılmasından yana tavır koydukları görüldü.

İngiltere Premier Ligi’ne bu sezon çıkan Aston Villa, yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çekmişti. Birminghan takımı sezon başında transfere yaklaşık 150 milyon Euro harcamıştı. Fakat yatırımlar karşılığını bulmadı. Premier Lig’de 21 maç sonunda 21 puanla, 17. sırada bulunan Aston Villa, düşme hattının hemen üstünde bulunuyor. Kesinlikle küme düşmek isteyemen Birmingham ekibi, sezon başında yaptığı yatırımların da boşa gitmesini istemiyor. Bu sebeple ocak ayını da hızlı geçirecek olan Aston Villa, transferde öncelikliği Piatek ismine vermiş durumda. Teknik adam Dean Smith’in de acil olarak takıma santrfor alınmasını istediği kaydedilirken, bu ismin Piatek olduğu öne sürüldü.

Krzysztof Piatek’in de Milan’da mutsuz olduğu İtalya’da konuşulurken, Polonyalı golcünün takımdan ayrılmaya sıcak baktığı dedikoduları yayılmış durumda.

Piatek, bu sezon Milan formasıyla 18 maça çıkarken, 4 gol kaydederek istenilen seviyeye çıkamamıştı. 

Kaynak: Asist Analiz