Basın toplantısında oyuncularıyla arasında geçen diyaloğu anlatan Hiddink, onlara neden Chelsea'ye geldiğini açıkladığını kaydederken, "Aynaya bakmalarını, takım için en iyisini vermelerini ve herkesin sorumluluk almasını istedim" dedi. Hollandalı menajer, oyunculara büyük çaba sarfetmeyenlerle yolların ayrılacağını söylediğini de dile getirdi.

"SEZONU İLK 4'TE BİTİREBİLİRİZ"

Yakın geçmişte neler olduğunun görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Guus Hiddink, ligdeki durumlarıyla ilgili olarak da sezonu ilk 4'te bitirebileceklerini savundu. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımı belirleyecek ilk 4'le aralarında 11 puan fark olan Chelsea'nin bu şansını değerlendiren Hiddink, "Zorlu bir lig. Üst sıralardaki Leicester City, Crystal Palace, Watford'a da saygım var... Her takım birbirini yenebilir ve matematik olarak bunu başarma şansı var" diye konuştu.
Chelsea'yle 2009'da FA Cup şampiyonluğu yaşamasına karşın daha sonra görev aldığı Türk Milli Takımı, Anzhi ve Hollanda Milli Takımıyla beklentileri karşılayamayan Hiddink geri dönüşüyle ilgili olaraksa, "Buraya dönüşüm sürpriz oldu; ancak bu sonuçlar kulübün sahibini böyle bir karar vermeye zorladı. Devam edip etmeme konusunu kalbimde hissetmeli ve bu futbolcularla çalışma hırsı duymalıyım. Göreve gelirken Mayıs'a kadar devam edelim, ondan sonrasına bakarız dedik" diyerek yeni bir sözleşme imzalanmayacağı yönündeki haberleri yalanladı.