Çağlar Söyüncü, 2016 yazında 2 milyon 650 bin euro karşılığında Altınordu'dan Freiburg'a transfer olmuştu.


Alman ekibinde gösterdiği başarılı performansla büyük takımların radarına girmeyi başaran 1,87 boyundaki stoperin adı yaz transfer döneminin başında Arsenal'la birlikte anılıyordu.


Altınordu kulübünün başkanı Seyit Mehmet Özkan, eski oyuncularının Topçular'a transfer olacağını söylerken şu ifadeleri kullanmıştı:


“Çağlar Söyüncü, Arsenal’le anlaşmak üzere. Arsenal bizden genç takım bilgilerini istedi.”


22 yaşındaki oyuncu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada İngiliz devinin teklifini doğrularken şunları söylemişti.


“Arsenal’in bir teklifi olduğu doğru. İnşallah Arsenal’e giderim. Orada oynamak istiyorum ama her şey takımıma bağlı. Çünkü 3 yıl daha sözleşmem var."


Transferin 40 milyon euro gibi astronomik bir bedel karşılığında sonuçlanması beklenirken geçtiğimiz günlerde Freiburg kulübünden konuyla ilgili flaş bir açıklama gelmişti.


Alman ekibinin hocası Christian Streich, "Tüm planlarımızı onun gelecek sezon bizde oynayacağı üzerine yaptık. Çıkan dedikodularla ilgilenmiyoruz." demişti.


Sportif direktör Klemens Hartenbach ise Bild'e verdiği demeçte "Arsenal'dan bize hiçbir teklif gelmedi. Çağlar'ın gelecek sezon bizde oynayacağını düşünüyoruz." şeklinde konuşmuştu.


Freiburg cephesinden gelen bu açıklamalar sonrası ise İngiliz basını Çağlar'la ilgili bomba bir iddia ortaya attı.


Daily Mirror gazetesinin okuyucularıyla paylaştığı habere göre Premier Lig kulübü Leicester City, Çağlar'ı kadrosuna katmaya çok yakın.


Haberde İngiliz kulübünün Çağlar için Freiburg kulübüyle masaya oturduğu ve 25 milyon euro artı bonuslar karşılığında anlaştığı kaydedildi.


Kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan milli stoperin İngiltere'de transfer döneminin bitmesine saatler kala Leicester'a imza atıp atmayacağı büyük merak konusu.