Premier Lig'in son sıralarına demir atan Chelsea, konuk ettiği Everton karşısında zor da olsa 1 puanı koparmayı başardı.

Ligin iki devini karşı karşıya getiren karşılaşmaya konuk takım Everton oldukça yüksek tempolu ve istekli başladı. Hiddink'in öğrencilerini kendi yarı sahasına hapseden Evertonlı futbolcular, ilk 15 dakikalık sürede rakip ceza sahası dışında topa hakim oldular. Bununla birlikte konuk takım, son pasları yapmakta bir hayli zorlandı.

16. dakikada ise Chelsea Everton ablukasından oldukça etkili bir şekilde çıkmayı başardı. Londra temsilcisi Willain ile kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan, altıpasın hemen dışında net bir fırsat buldu ancak Brezilyalı oyuncunun şutu Tim Howard'ı geçemedi. Chelsea adına ilk yarıda tek etkili hücum da bu pozisyonda gerçekleşti.

Konuk takım Everton ise önce Barkley ardından da Oviedo ile gole çok yaklaştı. Barkley'nin uygun pozisyonda çektiği şut savunmadan dönerken Oviedo ise uygun fırsatta topu auta gönderdi.

Mirallas'ın fırtına gibi estiği ilk yarıda 21. dakikada ise Romelu Lukaku, eski takımına karşı kaleyi cepheden gören bir noktadan sert bir şut çekti ancak meşin yuvarlak çerçeveyi bulmadı.

Chelsea kontra ataklarla rakip kaleye gitmek istese de Everton savunması ofsayt taktikleriyle Pedro-Costa ikilisini üç defa durdurmayı başardı.

40. dakikada ise ilk yarının yıldız isimlerinden Kevin Mirallas'ın şutu başarılı file bekçisi Courtois'yı geçemedi.

İlk yarı golsüz sona erdi.

GOL PERDESİ İKİNCİ YARI AÇILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise tıpkı ilk yarı gibi tempolu başladı. Ancak bu sefer Chelsea daha agresif ve oyuna ortak olmaya çalışan bir oyun koydu.

Everton aradığı golü 50. dakikada John Terry'nin kale ağzında topa ters dokunmasıyla buldu. Tecrübeli savunmacı kendi kalesine attığı gol ile Everton'ı 0-1 öne geçirdi.

Golden sadece 3 dakika sonra 53. dakikada Mirallas'ın ara pasında, altıpasın hemen dışında topla buluşan Barkley'nin şutu direkten döndü.

Golün de verdiği moralle akın akın gelen Everton'da takımın yıldızı Kevin Mirallas sonunda çok istediği golü 56. dakikada kaydetmeyi başardı. Baines'in ara pasında penaltı noktasının biraz sağında topla buluşan Mirallas, düzgün bir vuruşla takını 0-2 öne geçirdi.

Üst üste iki gol yiyen Hiddink'in öğrencileri ise bu duruma yanıt vermekte gecikmedi.

Fabregas'ın vites yükseltmesi ile pozisyon üstüne pozisyon bulmaya başlayan ev sahibi takım, Pedro-Costa-Fabregas üçlüsü ile Tim Howard'ı yokladı.

64. dakikada ise bu baskı sonuç verdi. Fabregas'ın pasında altıpasın içinde topla buluşan Costa, Chelsea'ye umut veren golü kaydetti ve skor 1-2 oldu.

Golün şokunu üzerinden atamayan Everton, 65. dakikada Oscar'ı durdurmakta zorlandı, ancak Tim Howard gole izin vermedi.

66. dakikada ise sahnede yine Fabregas vardı. İlk golün asistini yapan İspanyol yıldız, Costa'dan aldığı pasa yaptığı etkili vuruş ile Tim Howard'ı mağlup etmeyi başardı ve skora 2-2'lik dengeyi getirdi.

75. dakikada Diego Costa net bir fırsatta, kale ağzından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı beceremedi.

76. dakikada ise Mirallas gole çok yaklaştı ancak Belçikalı yıldız da skoru değiştiremedi.

79. dakikada ise Costa sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Tecrübeli golcü, yerini bir dönem Beşiktaş'ın da transfer gündeminde bulunan Loic Remy'e bıraktı.

Karşılaşmanın son 10 dakikasında iki takım da etkili hücumlar yaptı ancak maçın kaderini belirleyen gol uzatma dakikalarında geldi. 0-2 geriden gelen ev sahibi, üçüncü gol için savunmasında fazlasıyla açık verince oyuna 71. dakikada dahil olan Funes Mori cezayı kesti.

24 yaşındaki Arjantinli savunma oyuncusu 90. dakikada Deulofeu'nun kornerden açtığı ortada golü kaydetti ve skoru 2-3'e getirdi. Başarılı savunma oyuncusu gol sevincinde bir de sarı kart gördü.

Fabregas ile uzatmalarda 3. gole çok yaklaşan Chelsea, Everton'ın katı savunmasını aşmayı başaramadı.

90+8'de ise sahneye Kaptan Terry çıktı. Karşılaşmanın açılış golünü kendi kalesine gönderen tecrübeli stoper, maça noktayı koyan golü ise rakip kaleye gönderdi ve Chelsea 3-3'lük beraberliği yakaladı.

Ev sahibi Chelsea, iki defa geriye düştüğü maçtan 1 puan çıkarmayı başardı ve puanını 25'e yükselterek 14. sıradaki yerini korudu. Everton ise deplasmandaki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı ve puanını 29 yaptı. Liverpool temsilcisi de 11. sırada kaldı.